GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az a ritka pillanat van, amikor Őry úrral egyet tudok érteni, ezért is kellett egy kétpercest nyomnom, hogy ezt elmondjam, de nem minden vonatkozásban. A dolog lényege a következő:
Az indulás pillanatában, ha belegondolunk a munka világában történő dolgokkal kapcsolatos mély elemzésekbe, akkor egyetlenegy olyan pozíció van, amikor a munkaadó és a munkavállaló, talán az mondható ki, hasonló helyzetben van, azonos pozicionális helyzetben van, amikor munkaszerződések vagy bármifajta polgárjogi szerződések kötődnek. Ez az a pont, amikor megegyezési alap kötődhet a munkavállaló és a munkaadó között. Az azt követő fázisban, ha például egy munkaszerződés megkötésére kerül sor, azért azt be kell látnunk és éreznünk kell, hogy nem a munkavállaló az, aki abban a pozicionális helyzetben van, hogy diktátumokat fogalmazhat meg, és különösebb elvárásokat tehet.
Ezért nem véletlenszerű az, hogy a munka világán belüli szabályozások tekintetében az európai normákhoz hozzáillesztett módon arra törekszik ez a törvényjavaslat is, hogy a munkavállalók számára egzakt, egyértelmű kapaszkodókat és biztonsági felületet nyújtson, hozzáteszem, mindazok mellett, hogy azt a fajta devianciát, amiről Őry úr beszél, természetszerűleg kerülje, és a munkaadók számára is megadja azt a mozgásteret, ami az ő ellehetetlenülésüket tudja kikerülni. Ezáltal olyan helyzetet tud teremteni, amely helyzet kikerülésével a versenypozicionális helyzetét tudja a munkaadó megerősíteni. Talán ilyenképpen képzelhető el az a normális egyensúly a munka világában, ami a munkaadó számára is elfogadható, és a munkavállaló számára is viselhető. Azt gondolom, hogy a kettő egymás mellett kezelése feltétlen fontos és elengedhetetlen, hiszen ha nem ez történik, akkor van deviancia a munkaerőpiacon.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me