GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A leplezett munkaviszony ellenőrzésével kapcsolatos jogosítványok kérdésköre természetszerűleg beletartozott az elmúlt időszakban - de nemcsak az elmúlt kormányzati ciklus időszakában, hanem azt megelőzően is - a felügyelőségek vizsgálati hatókörébe. Az persze egy kérdés, hogy ennek a fajta lehetőségnek mi volt a tárháza. Az persze kérdés, hogy ez mennyire volt szinkronban a végső döntések meghozatalával. Az persze kérdés, hogy mennyire nyitott ilyen értelemben a rendszer, vagy mennyire adjuk meg a bővülés lehetőségét, természetesen olyan értelemben, amely nem a munkaadók kárára van, hanem pont annak érdekében, hogy tisztább viszonyok alakuljanak ki.
A dolog másik része, amivel az előző kétpercesemet befejeztem, a foglalkoztatás bővüléséhez kapcsolódik, amiben az értékrendünk, a gondolkodásunk nem tér el, hiszen én is azt vallom, hogy a foglalkoztatás bővülését alapjaiban az hozza magával, ha a munkaadók számára olyan környezet alakul ki, ami segíti ennek a létnek az életre hívását. Csak szeretném jelezni, hogy ez a környezet, ennek a környezetnek a kialakulása elindult, hiszen az elmúlt esztendőben a kétéves adótörvény keretei között gyakorlatilag első lépésben a sávok szélesítéséről esett szó, a következő esztendőben pedig a sávok további szélesítése, illetve az adók mértékének a csökkentése is megjelenik.
Ez a két tényező együttesen egyértelműen olyan kihatással bír a munka világára, ami természetszerűleg a foglalkoztatási hajlandóságot a munkaadók részéről megnöveli. A kérdés persze az, hogy az a piaci környezet ezen tényezőkön kívül megadja-e, megengedi-e ennek a lehetőségét. Mi azon dolgozunk, hogy ez így legyen.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me