GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Szeretném én is azt javasolni, hogy a munka törvénykönyvének a vitáját folytassuk, mert az talán érdemlegesebb. Mert itt akkor most én is elmondhatnám, hogy úgy érzem, önök azt a fajta gondolkodást gerjesztik, hogy minél rosszabb, annál jobb, mindegy, hogy ez milyen keretek között történik, csak a politikai érdekeik vezénylik; szóval mondhatnék ilyen dolgokat, de nem akarom ezt ragozni, mert nincs értelme. Azt gondolom, hogy a munkatörvénykönyv keretei közötti vitát kellene folytatni, azzal talán jobban előrehaladnánk.
Sümeghy úrnak két gondolatot szeretnék mondani, ami az államtitkár úr kétpercesébe nem fért bele, az pedig az lett volna, hogy azon támogatási rendszereken kívül, amiről ő is szólt és Simon képviselőtársam is, az EU-kapcsolódás, -csatlakozás elősegítése érdekében 150 milliárdos hitelfelvételi lehetőségekre kerül sor, ebből 40 milliárd a kis- és középvállalkozások segítését fogja megtenni. Tehát azért mértékadó pénzügyi források vannak azon típusú, ön által felvetett feszültség- és problémahalmazoknak a kezelésére, amikről az előbbiekben szólt.
Még egy dolog emellett vagy mindezeket kiegészítve: azt gondolom, hogy az, amiről beszélünk, hogy a törvények nem érdeklik az embereket, indirekte lehet, hogy igaz, de azt azért látni kell, hogy a törvényeknek a mikéntje az emberek életét egyértelműen befolyásolja. Tehát ilyen értelemben, azt gondolom, talán logikusabb és célszerűbb, ha megpróbáljuk a pályát megrajzolni, újra a munkatörvénykönyv keretei közötti jogharmonizációs vita irányába terelni, mert talán az ésszerű módosító javaslataikkal vagy azok előkészítésével nagyobb eredményt tudunk elérni.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me