LASZTOVICZA JENŐ

Full text search

LASZTOVICZA JENŐ
LASZTOVICZA JENŐ (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Elhiszem, hogy a túloldalon ülőket zavarta a hozzászólásom. A munka törvénykönyvének módosításáról beszélünk, de az embereket nem igazán a törvények érdeklik nagyrészt, hanem az, ami velük történik, és ők ezt látják, ezt érzik, és a félelem bennük van. A parlamentben ilyen aspektusból a munkahelyek megszűnéséről és a lehetséges megszűnésekről, amelyekről a sajtóban mindenki nap mint nap olvashat, nem kapnak megnyugtató tájékoztatót, és nem látják azt az elképzelést, azt a koncepciót, amit az államtitkár úr itt most röviden megpróbált felsorolni nekünk.
Elhangzott, hogy én borús felhőket próbálok felrajzolni és riogatok. De amikor, emlékezzenek vissza, a költségvetés vitájánál szóba került, itt ült az államtitkár úr is, hogy milyen iskolabezárások várhatóak a költségvetés nyomán, akkor azt mondták abban az időben is, hogy én fenyegetőzöm, és az embereket megpróbálom negatív irányban befolyásolni. És mi történik? Egy hónapja nem hallunk másról, csak iskola-összevonásokról és várható iskolabezárásokról. Akkor most ki fenyegetett? Ez nem olyan fenyegetés volt, mint amikor azt mondták, hogy 23 millió román jön be, és nem jött be egy se!
Tehát uraim, azért ezt meg kellene fontolni, hogy ha az ember megpróbálja a kormányzat figyelmét felhívni várható, lehetséges és nem is biztos, hogy nem megvalósuló negatív tendenciákra, akkor nem kell rögtön azt feltételezni, hogy rossz szándékú. De azt, hogy az önkormányzatoknak fejlesztésre nincs pénzük, és ezeket a fejlesztéseket vidéken mind helyi kisvállalkozók végzik, és ezekhez a munkákhoz nem fognak hozzájutni, mert az önkormányzatoknak nincs pénzük, ezzel a TÖOSZ és az összes polgármesteri szervezet is egyetért, akkor ezt nem kellene kétségbe vonni. És én biztos vagyok benne, hogy ezeknek a következtében a munkanélküliség jelentősen nőni fog.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me