VINCZE LÁSZLÓ

Full text search

VINCZE LÁSZLÓ
VINCZE LÁSZLÓ (Fidesz): Azt gondolom, képviselőtársamhoz csatlakozva, hogy ezek valóban összefüggő kérdések. Nagyon is összefüggő kérdések, hiszen ha a statisztikákat forgatja az ember - jómagam is nézegetem, nem vagyok egy nagy statisztikai szakember, sőt mindig tanulófélben vagyok e tekintetben -, annyit kihámozok a statisztikákból, hogy valahol kétfajta statisztika van.
Mást mond a statisztika, és valóságosabb lehet a nagyvárosok esetében, ugyanakkor a statisztikában nem igazán jelenik meg a vidék gondja és problémája, az ott égető problémakörök. Tehát úgy gondolom, hogy amikor például a vidékfejlesztési előirányzatokat az idei költségvetésben visszább vette a kormány, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerültek a vidéki vállalkozások és vállalkozók, akik tulajdonképpen a munka zömét biztosítják a kisebb településeken.
Például az előző időszakban a Széchenyi-tervnek köszönhetően a lakásépítéseknél nagyon sok embert tudtak foglalkoztatni az én választókörzetemben. Szinte nem lehetett kapni kőművest meg segédmunkást egyik építkezés vagy másik vonatkozásában, mert majdnem telített volt ez a piac. Ma már szinte kínálják magukat ezek az emberek, hiszen alapvetően nem nagy választék van a munkaelhelyezkedést illetően.
A költségek ugyanakkor növekedtek, a közüzemi díjak; és hiába mondjuk azt, hogy így a statisztika meg úgy, amikor itt játék a számokkal, hogy mennyi az infláció, emennyi vagy amannyi. Ahány önkormányzati ülésen megjelentem, ott bizony a közüzemi díjak 10 százalék fölötti mértékével lehetett találkozni. Erre is tulajdonképpen rákényszerítette a kormány az önkormányzatokat, és ez teljes összefüggésben van a foglalkoztatottsági arány lehetőségével.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me