NÉMETH ZSOLT

Full text search

NÉMETH ZSOLT
NÉMETH ZSOLT (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Úgy vélem, hogy foglalkoztatja az ország köztisztviselőit, önkormányzati szakembereit az önkormányzati reform, de azt is észreveszem, hogy az utóbbi hetekben már némi izgalmi állapotban is van ez a réteg.
Azért mondom ezt, hiszen a reform kiterjedt olyan széles területekre, mint a rendőrség, aztán a katasztrófavédelem. Én nem hiszek abban, hogy ilyen nagy horderejű változást meg lehet tenni ebben az országban egyszerre, valamennyi területen. És nem beszéltünk az önkormányzatiságról. Én kétségesnek tartom azt, hogy például 2006-ban regionális önkormányzati választásokat fogunk tartani. Jó lenne, ha ezeket sorba vennénk, hogy vajon nem illúzió-e ezt az utat követnünk.
A gond ott van, hogy nem látom a sorrendet, hol van annak meghatározása, hogy hol van a szűk keresztmetszet. Gondolok arra például, hogy nem határoztuk azt meg, hogy a strukturális alapok fogadása szempontjából mi az a szükséges keret, amelyet ki kell alakítanunk. Hiszen ott nem szükséges, hogy a dekoncentrált szervek valamennyi területén megszülessen valamiféle regionális szervezet, ezt nem határoztuk meg.
Azt is figyelem, hogy a szocialista képviselők között milyen vélemények fogalmazódnak meg. Varga képviselőtársam kétszer is kiemelte azt, hogy az építéshatósági jogkör az önkormányzatokhoz, azok társulásához - ez kicsit azért még kevésbé körülírt dolog - vagy a jegyzőhöz van-e telepítve. De nem ez a veszély! A veszély az önálló építészeti iroda, amit mondjuk, én merészelek megfogalmazni.
Tehát különféle utak vannak, és az én félelmeim ott vannak, hogy a Göndör-féle módosítás csak egy ilyen problémára világított rá - mi lesz a többivel? Képtelenek leszünk orvosolni, miközben meg nagy, fontos ügyekben, amelyek a körmünkre égnek, nem látszik előrelépés. Én ezt a veszélyt látom.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me