ARNÓTH SÁNDOR

Full text search

ARNÓTH SÁNDOR
ARNÓTH SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Nemrégiben lelkészeket hívtam össze - intézményfenntartó lelkészeket - Püspökladányba, hogy beszéljünk erről a témakörről. Ők elmondták, hogy azoknál az embereknél, akiket ők fölvettek az egyházi szeretetotthonokba, alapkövetelmény volt, hogy a saját ingatlanjukat, ami volt, eladják, mert a törvény úgy szól, hogy sem önkormányzati, sem saját lakással nem rendelkezhetnek. Tehát bevonultak ezek az emberek olyan intézményekbe, amelyeket a Széchenyi-terv segítségével építettek föl vagy bővítettek - ezek jók, szépek, szállodai színvonalú ellátást kínálnak. Nos tehát, ha ezeknek az intézményeknek a finanszírozása bármilyen szempontból is bizonytalanná válik, akkor ezeknek az idős embereknek nincs hova visszamenniük.
A másik dolog pedig: hogyha esetleg az önkormányzatok megoldják ezzel maguk feladatát ezzel kapcsolatban, akkor valóban fennáll az a veszély, hogy ezek az emberek az önkormányzatok kényére-kedvére kiszolgáltatottakká válnak.
Az egyházfenntartók nehezményezték továbbá azt is, hogy eddig önálló jogi személyként kezelték őket, önállósággal, megfelelő önállósággal, nos, ez csorbul. Ezért... (Közbeszólás az MSZP soraiból.) Csorbul az önállóságuk, és ezért nem igazán hálásak, nehezményezik és visszautasítják ezt.
Köszönöm a lehetőséget. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me