BABÁK MIHÁLY

Full text search

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Mélyen tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Az idős emberekről való gondoskodás kötelesség, légyen az alap- vagy szakellátás, és úgy gondolom, szolgáltatnunk kell ott - az államnak és az önkormányzatnak -, ahol valaki rászorult, elesett vagy a szolgáltatást igényli. Megvártam, hogy visszaérkezzék Béki képviselő asszony; nézzük meg, hol lóg ki a kutya lába, és hol lóg ki a ló lába: a finanszírozásnál. Ugyanis azt javasolja a törvényjavaslat, hogy menjél, egyház, szolgáltass, majd menj vissza az önkormányzathoz, és könyörögj, hogy térítsék meg ezt a szolgáltatást.
A második probléma pedig ott van, hogy megszünteti azt a pozitív diszkriminációt, amit ön szektorsemlegesség gyanánt emleget, hogy az egyházak, nem lévén más bevételük, eddig magasabb normatívát kaptak. Kapták ezt azért, mert az önkormányzatok csak 40 vagy 60 százalékát kapják meg ennek az ellátási díjnak a magyar államtól, és saját bevételükből egészítik ki 100 százalékra. Tehát a többletkiadás, amit az állami normatíva kapcsán kapott, bevételeik hiánya miatt nyilván az állami büdzséből volt. Miről szól tehát a történet? Arról, hogy ellehetetlenítjük a más szolgáltatókat az alapellátásban, és rákényszerítjük - s itt van a politikai szándék -, hogy ne kaphassák meg azt, amit eddig megkaptak.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Az idősek ügyében kufárkodni, kalmárkodni nem tisztességes dolog. Épp ezért kérem önöket, fontolják meg az ellenzék módosító indítványait, fogadják el azokat, és ne legyenek kisstílű politikai szándékaik. Henry Ford egy helyütt azt mondja, hogy a kormány a nép szolgája, legyen mindig is az. Tisztelt hölgyeim és uraim, azt kérem, hogy a kormány legyen az idősek szolgája ebben a kérdésben is, szolgálja az ő érdekeiket, megérdemlik.
Köszönöm szépen, hogy szólhattam. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me