DR. SALAMON LÁSZLÓ

Full text search

DR. SALAMON LÁSZLÓ
DR. SALAMON LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Hegyi Gyula képviselő úr kétpercesére szeretnék röviden reflektálni.
Nagyon szép, amit a képviselő úr mond, de azért mégis azt gondolom, hogy az olyan helyzetek, mint a hajléktalanok ügye, ahol az állam, sajnos, nem tud semmit tenni, ott az egyházak számára átengedni a tevékenységet, ez önmagában nem tanúskodik az egyházak iránti mélyebb rokonszenvről. Arról van szó, hogy amit nem tud megoldani az állam és nem tud megoldani a kormány, ott engedi az egyházak szerepvállalását, engedi, hogy az egyházak keze elérje ezeknek az embereknek a kezét, ami egyébként természetesen nagyon jó és nagyon fontos dolog.
Azonban nemcsak ezeken a területeken kellene az egyházak munkálkodásának szabad teret adni, hanem minden olyan területen, amire az egyház törvény alapján, alanyi jogon igényt tart és igényt tarthat. Ilyen azoknak a szociális ellátásoknak, szociális intézményműködtetéseknek az ügye is, amit a most újratárgyalás alatt álló törvényjavaslat is képez, és amelyek működtetésére az 1990. évi IV. törvény az egyházaknak alanyi jogot biztosít, amely alanyi jogot most ez a törvény egy új konstrukcióval gyakorlatilag mégiscsak meg kíván vonni.
Tehát az egyháztámogató állami-kormányzati hozzáállást akkor érezném igazoltnak, akkor érezném bizonyítottnak, akkor érezném valóságosnak, igaznak, ha az állam ezen a területen is tiszteletben tartaná az egyházak jogait, és igénybe venné az egyházak társadalomban betöltött szolgáló szerepét.
Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me