DR. TURI-KOVÁCS BÉLA

Full text search

DR. TURI-KOVÁCS BÉLA
DR. TURI-KOVÁCS BÉLA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Az itt lévők és azok, akik figyelemmel kísérik a mai vitát, úgy gondolom, kényszerűen új és új kérdéseket fogalmaznak meg önmaguknak.
Ha igazak azok a szocialista érvek, amelyek itt elhangzottak, hogy azok a tiszta és jó szándékok vezérelték a törvényhozót, a törvényjavaslat-tevőt, amelyek egyértelműen egyházi érdekeket is szolgálnának, ha igaz, hogy mindazok a kérdések és mindazok az észrevételek, amelyek az ellenzék részéről elhangzottak, nem jelentenek semmilyen többletterhet, akkor felmerül az alapvető kérdés: lehet úgy valakit, valakiket boldogítani, hogy azoknak alapjaiban is és lényegében észrevételeik, javaslataik vannak, amelyek alkotmányosak, amelyek egyértelműen jogszerűek és amelyek ezek szerint teljesíthetők lennének?
(13.00)
Nem kizárólag arról van szó, hogy presztízskérdések azok, amelyek okán ma bizonyos vitát le kell folytatnunk, mert sokkal-sokkal egyszerűbb lett volna, ha mindazt, amit most itt elhangzott, és ami már nagyrészt korábban is elhangzott, a kormány készséggel beépíti egy módosító indítványba, és nem ragaszkodik a saját presztízse okán ahhoz, hogy eredeti formában terjesszen valamit elő. Hát nem bölcsebb lett volna, ha a vita ma úgy folyik itt, ebben a Házban, hogy akár még egyetértés is kialakulhatna? Úgy tűnik, hogy mindezeket meghaladja a kormánynak az a szándéka, amely szándék, én szeretném feltételezni, valóban arról szól, hogy megmutassa, bebizonyítsa az egyházak felé, bebizonyítsa az ellenzék felé, hogy csak és kizárólag az ő akarata érvényesülhet.
Tisztelt Ház! Én azt gondolom, hogy ezen az úton haladva ennek a kormányzatnak sok nehézsége lesz, és nem fogja tudni boldogítani - még ha netán lenne is ilyen szándéka - azokat sem, akiket esetleg szeretne. Ezért, úgy gondolom, szocialista oldalon meg kellene fontolni azt, hogy mindazokat a javaslatokat, amelyek itt elhangzottak, és amelyek nem okoznak többletterhet, építsék be ebbe a törvénybe. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me