ÉKES JÓZSEF

Full text search

ÉKES JÓZSEF
ÉKES JÓZSEF (MDF): Nagyon köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Asszony! Én a Béki Gabriella és Vidorné képviselő asszony által elmondottakhoz szeretnék kapcsolódni. Nagyon jól tudjuk, hogy az önkormányzatok mai finanszírozása mellett sajnos az önkormányzatok sorra nem tudják teljesíteni az időskorúak ellátását, a fogyatékosok nappali ellátását, a hajléktalanok ellátását.
Itt szeretnék rávilágítani arra, amit Béki Gabriella képviselő asszony is mondott, hogy az egyházak kiegészítő normatív támogatást kapnak. Ha az önkormányzat száz forintot kap, ezzel szemben az egyház 147 forint 70 fillért kap, és ha az önkormányzatok hatáskörébe rendeli vissza a szerződéskötésnek a lehetőségét, akkor tulajdonképpen a száz forintot fogják megkapni az önkormányzatok, így ez a 47 forint 70 fillér, amit idáig az egyházak... - tekintettel arra, hogy az egyházak semmiféle bevétellel nem rendelkeznek, valószínűsíthetően a kiegészítő támogatást is ezért bocsátották a rendelkezésükre. Tehát valahol ez a 47 forint 70 fillér, ha az önkormányzatokon keresztül köthetnek az egyházak szerződést, el fog veszni, és egészen biztos, hogy a költségvetés kasszájában fog ez a pénz megmaradni.
Ezért is szeretném kihangsúlyozni, hogy a Magyar Demokrata Fórum ragaszkodik ahhoz - és ismerve az önkormányzatoknál a jelenlegi költségvetési finanszírozási nehézségeket, ezt a feladatot ezen költségvetés mellett az önkormányzatok nem tudják ellátni, hiszen idáig is problémák merültek fel ezen a területen -, mindenképpen szeretném kérni a kormányzatot, hogy a jelen viszonyok között hagyja meg ezt a lehetőséget az egyházaknak, hagyja meg azt a lehetőséget, hogy ezzel a kiegészítő támogatással az egyházak ezt a feladatot a maguk részéről el tudják látni.
Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me