HEGYI GYULA

Full text search

HEGYI GYULA
HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Surján László képviselőtársam szélesebb összefüggéseket is érintett az egyházak szociális tevékenységével kapcsolatban, és ehhez szeretnék egy apró, de azoknak, akik benne élnek, egyáltalán nem jelentéktelen adalékot hozzátenni: Vecsei Miklós úr, akit, gondolom, sokan ismerünk ebben a Házban, a Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke, nos, a kormány őt nevezte ki hajléktalanügyi miniszteri biztossá, és éppen a napokban adott egy nyilatkozatot, amiben elmondta azt, hogy mint kormánymegbízott is mennyire fontosnak tartja, hogy az egyházak az eddigieknél nagyobb szerepet kapjanak és vállalhassanak például a hajléktalanellátásban.
Ezekben a napokban, amikor mindannyian megtapasztaljuk azt a kegyetlen telet, amiben élni kényszerülnek hajléktalan sorstársaink, akkor valóban sokan gondolunk arra, hogy sok más intézmény mellett az egyházaknak az összetartó közösségi ereje, intézményi hálózata is alkalmas lehet arra, hogy segítsen a további hajléktalanellátásban. A kormány ezt nemhogy megakadályozni akarja, hanem minden módon szeretné, ha ez bekövetkezne, és Vecsei úrnak a nyilatkozata is ebbe az irányba mutat.
Ami a többi összefüggést illeti, azt gondolom természetesen, hogy negyven év után mindkét oldalon vannak és lehetségesek bizonyos bizalmatlanságok és félelmek, de mindaz, amit a kormány itt előterjesztett, érvként elfogadható, és nyilván a költségvetési számok, amelyeket mellé rendeltek, azt mutatják, hogy azok a félelmek, amiket Surján úr említett, alaptalanok.
Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me