NYAKÓ ISTVÁN

Full text search

NYAKÓ ISTVÁN
NYAKÓ ISTVÁN, az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Bizottságunk a Házszabály vonatkozó rendelkezéseit és az Országgyűlés főtitkárának a házbizottsághoz írt tájékoztatóját figyelembe véve tárgyalta elnök úr átiratát. Ez azt jelenti, hogy csak a két, levélben megfogalmazott törvényi hellyel foglalkoztunk. A többségi álláspontot a következőkben tudom összefoglalni.
Azt írja elnök úr: a törvény 33. és 35. §-ában módosítja a szociális igazgatásról és szociális ellátásról szóló '93. évi III. törvénynek a szociális alapellátásokra vonatkozó egyes rendelkezéseit. Hogy miért erre a két helyre vonatkozott köztársasági elnök úr javaslata, illetve hogy mi az indok, erre később válaszol. Azt mondja: nem látom megnyugtatóan szabályozottnak a közszolgáltatást nyújtó egyházi, szociális intézmények finanszírozását.
Bizottságunk megállapította, hogy a jelen törvény egyáltalán nem foglalkozik az intézményi finanszírozással, az csak az alapellátással foglalkozik. Ezek után bizottságunk nem kívánt foglalkozni elnök úr átiratával, nem fogalmazott meg azzal kapcsolatban állásfoglalást, és módosító indítványt sem nyújtott be.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me