SZŰCS LAJOS

Full text search

SZŰCS LAJOS
SZŰCS LAJOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! A bizottsági ülésen is volt egypár olyan mondat, amit idéznék, de kezdem azzal, szerencsére bejött a terembe Kósáné Kovács Magda, hogy egy bizonyos mondatelemzésbe szeretnék kezdeni, hátha közösen értelmezve egy törvényszöveget, jó eredményre jutunk.
Annak a 2001. évi LXXIX. törvénynek az említett szakasza, amely jelen pillanatban, január 1-je óta hatályos, a szövege így hangzik és két mondatból áll: "Azok az egyházi fenntartók" - ez a mondatrész azt mutatja, hogy nemcsak a katolikus egyházról van szó, hanem azok az egyházi fenntartók, tehát több egyházról van szó -, "amelyek a kormánnyal szociális feladatok ellátására is kiterjedő megállapodást kötöttek" - ez feltételezi, hogy valóban párbeszéd volt, és megállapodásra jutottak -, "személyes gondoskodást nyújtó alapellátási tevékenységük után külön jogszabályban meghatározott támogatásra tarthatnak igényt." Idáig tart az első mondat, és utána a jogszabályszerkesztésnek megfelelően van egy kiemelés: a Magyar Katolikus Egyház - ez egy külön része ennek a szakasznak. Tehát én ezzel szeretnék válaszolni Kósáné Kovács Magdának, hogy itt van a válasz, amire ön rákérdezett, hogy mondja meg, hol van az a kis egyház, amelyik a kis alföldi faluban roma származású emberekkel foglalkozik; itt van, ebben a szakaszban, csak el kellene tudni olvasni.
És a vége az, hogy gondolom, a köztársasági elnök úr nemcsak egyszerűen közjogi méltóság, hanem nemzetközileg elismert jogász professzor is, és az ő érvelését azért meg kellene fontolniuk.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me