DR. CSÁKY ANDRÁS

Full text search

DR. CSÁKY ANDRÁS
DR. CSÁKY ANDRÁS (MDF): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Valóban, december 17-én az azonnali kérdések órájában érdeklődtem, hogy megfelel-e a valóságnak az, hogy az Egészségbiztosítási Pénztár vezetője körül bizonyos családi összefonódások alakultak ki, illetve megfelel-e a valóságnak az, hogy az Egészségbiztosítási Pénztár egyik köztisztviselője november közepén egy zártnak minősíthető tárgyaláson mintegy kenőpénzt kért bizonyos szolgáltatások teljesítéséért.
Ön akkor azt mondta, hogy ki fogja vizsgáltatni az ügyet, és való igaz, villámgyorsan, már december 20-ai dátummal egy eléggé sajátságos válaszlevelet kaptam öntől, melyben egyrészt nem cáfolta a személyi összefonódásokat, bár azokat jogilag megnyugtatónak tartotta, és tájékoztatott arról, hogy az ügyet kivizsgálta, és mindenfajta igazságot nélkülöz az az állítás, hogy itt bármiféle zsarolási kísérletről volt szó.
Három nappal később az egyik napilap foglalkozott az üggyel, melynek lényege az volt, hogy az inkriminált ülésről egy magnófelvétel készült, mely magnófelvételt sajátságos viszonyok és egymásra mutogatás miatt addig az időpontig senki nem hallgatott meg, tehát ez már eleve kérdésessé teszi a vizsgálatnak a mélységét.
Pont ezért kérdezem az államtitkár urat, hogy a december 20-ai állapotokhoz képest történt-e változás az ügyben, folyt-e valóban teljes mélységre törekvő vizsgálat, meghallgatták-e a magnószalagokat, illetve ezek a magnószalagok mit tartalmaztak, igazak-e a korábban felvetett kérdéseim, illetve van-e alapja ezeknek a kérdéseknek. Várom a válaszát. Köszönöm szépen. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me