DR. RÁKOS TIBOR

Full text search

DR. RÁKOS TIBOR
DR. RÁKOS TIBOR (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! A minap egy meglepő hírre leltem. Ez arról szólt, hogy a magyar pénzügypolitikát irányító miniszter, László Csaba január 27-étől február 7-éig szakmai körúton vesz részt Szingapúrban, Malajziában és Indonéziában.
Sokunknak ebben az országban erről az egzotikus régióról a napfény, a fövenyes óceán és a romantikusabbaknak talán még Sandokan, a maláji tigris is eszébe juthat. A gazdaságban kicsit járatosabbaknak is csak az ázsiai kistigrisként említett országokról szóló tájékoztatók ugorhatnak be. Abban viszont biztos vagyok, hogy a privatizáció a legnagyobb képzelőerővel megáldott szakértőnek sem jutna az eszébe, még ilyen zord időjárási körülmények között sem ezzel a látogatással kapcsolatban.
Érdeklődtem az utazás célja felől, és azt az információt kaptam, hogy László Csaba pénzügyminiszter úr kabinetfőnökével, Fenyővári Noémivel és Csete Balázs helyettes államtitkárral a távol-keleti világ privatizációját tanulmányozzák, különös tekintettel a légügyi területre. Medgyessy Péter szocialista kormányfő a kormányprogramban az olcsó és takarékos közhivatalok képét vetítette elénk. Nyilván ez indokolta, egyébként nagyon helyesen, hogy csak egy háromfős delegáció indult. Hiszen egy ilyen út esetén csak a repülőjegy ára turistaosztályon egy főre egymillió forint. Azaz a delegáció utazásának összköltsége 3 millió forint. Ehhez kalkuláljuk hozzá a kinntartózkodási költségeket, így az összköltség legalább 15-16 millió forintra rúghat. Nos, a körutazás egyenlegét megvonva biztos szegényebbek lettünk egy illúzióval, mármint a szocialisták takarékos államra vonatkozó ígéretével, továbbá 15-16 millió forint közpénzzel, viszont biztos, hogy gazdagabbak lettünk egy kipihent pénzügyminiszterrel.
A kérdéseim a következők: valóban, a magyar pénzügyminiszternek, kabinetfőnökének és helyettes államtitkárának Malajziát, Szingapúrt és az indonéz szigetvilág gazdaságát, privatizációját kell tanulmányoznia? Tájékoztasson, mi lesz ennek a körutazásnak a konkrét eredménye, gazdasági haszna hazánk számára!
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me