DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Néhány büntetőeljárást szeretnék önnel ismertetni: az egyik, az első ilyen ügy a Gresham-ügy, amelyben befolyással üzérkedés bűntettének alapos gyanúja miatt folyt eljárás ismeretlen tettes ellen, Medgyessy Péter személye is felmerült ebben az ügyben; a második ügy az Hunguest-ügy, az rt. három volt vezetője ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt folyt eljárás; a harmadik a csillebérci vadászház ügye, Rácz Péter úr kapcsán, szintén hűtlen kezelés miatt folyt eljárás; a Magyar Fejlesztési Bank szállodaeszköz-vásárlási ügye, Huszti András, szintén hűtlen kezelés gyanúja merült fel; az ötödik a Nádor-ügy, Szász András, csalás alapos gyanúja miatt folyt büntetőeljárás; és hatodik a KIME-NET Kft. ügye, több rendbeli csalás miatt folyt büntetőeljárás.
Tisztelt Államtitkár Úr! Mi a közös ezekben az ügyekben? Először is az, hogy a kormányváltás óta, azaz az elmúlt fél évben mindegyikben megszüntették, leállították a nyomozásokat. A másik közös vonás az, hogy az MSZP mindegyik ügyben vagy a személyek révén, vagy szervezetileg érintett volt: Medgyessy Péter az MSZP miniszterelnöke; Rácz Péter az MSZP-vel választási szövetséget kötött szervezet elnöke; Huszti András az MSZP volt pénzügyi ellenőre; Szász Andrást MSZP-közeli vállalkozóként ismerik; a KIME-NET Kft.-t pedig az MSZP alapította, majd fantomizált cég lett belőle.
Mindezek az ügyek arra mutatnak rá, hogy a kormányváltás óta valamifajta politikai szelektálás folyik a büntetőeljárások tekintetében. Ezek az ügyek mind olyan ügyek voltak, amelyekben meglehetősen különös körülmények között leállították a nyomozásokat. Mivel tudja magyarázni az államtitkár úr, hogy ezekben az ügyekben így járt el a Belügyminisztérium által felügyelt rendőrség?
Köszönöm. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me