DR. WESZELOVSZKY ZOLTÁN

Full text search

DR. WESZELOVSZKY ZOLTÁN
DR. WESZELOVSZKY ZOLTÁN (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! Az Országgyűlés az elmúlt év novemberében módosította az általános forgalmi adóról szóló 1992. évi LXXIV. törvényt. Az idén január elsejével hatályba lépett új szabályozás szerint a korábban mentességet élvező lakóingatlanok kezelésére is kiterjed az általános forgalmi adó felszámításának kötelezettsége.
A törvénymódosítás nagyfokú felháborodást keltett az érintettek, a lakásszövetkezetek és azok tagjai körében. A témával a sajtó nagy terjedelemben foglalkozik, és az érdekvédelmi szervezetek is megszólaltak az érintettek védelmében. A lakásszövetkezetek és társasházak országos elnöksége nemrégiben sürgős segítséget kérve nyílt levélben fordult Medgyessy Péter miniszterelnökhöz. Levelükben megfogalmazzák, hogy a szabályozás számos nemkívánatos következménnyel jár; egyebek mellett növeli a lakásszövetkezeti tagok terheit, fékezi a karbantartási és felújítási munkákat, indokolatlan különbséget tesz a társasházi és lakásszövetkezeti házkezelési szervezetek között.
Tisztelt Miniszter Úr! Nem sorolva tovább az érveket, a lényeg az, hogy az érdekvédelmi szervezet az intézkedést határozottan elutasítja, valamint követeli annak ismételt felülvizsgálatát és a szabályozás sürgős újragondolását.
(15.00)
Saját tapasztalatom szerint is, de a sajtó híradásai szerint is álláspontjukkal azonosulnak azok a polgártársaink, akik lakásszövetkezeti lakásban laknak.
Ezért kérdezem államtitkár urat, hogy az elmondottak fényében hogyan értékeli az említett törvénymódosítást, amely a lakhatási költségeket 25 százalékkal emeli, és mit kívánnak tenni a megoldás érdekében. Várom megtisztelő válaszát. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me