DR. KISS ELEMÉR

Full text search

DR. KISS ELEMÉR
DR. KISS ELEMÉR, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Teljesen őszintén szeretném önnek tájékoztatásként elmondani elöljáróban, hogy egy tisztség betöltéséhez legalább három dologra van szükség: egy munkáltatóra, egy munkavállalóra és a közöttük létesülő megállapodásra. Amíg ez a három feltétel együtt nincs, addig nyilvánvalóan nem beszélhetünk valamilyen tisztség betöltéséről, így Doszpot Péter esetében is ez a helyzet. A három feltétel egyikét sem tudja sem az Országgyűlés, sem a kormány, sem valamelyik miniszter kikényszeríteni. Ez a felek megállapodásán múlik.
Téves az a feltételezése, hogy nemzetbiztonsági problémái vannak Doszpot Péternek, mert a nemzetbiztonsági átvilágítás - hogy úgy mondjam - akkor kezdődik, ha egyébként a felek megállapodnak. Ilyen megállapodás nem jött létre, ebből következően nemzetbiztonsági vizsgálat sem kezdődhetett az ügyben.
Azt is szeretném önnek elmondani, hogy ebben az ügyben a kormányban semmiféle lázas tevékenység nem kezdődött el és nem folytatódott, én legalábbis ebből a lázasságból a világon semmit nem vettem észre. Tehát minden bizonnyal az a helyzet, hogy semmiféle izgalmat, lázas munkát ennek a hírnek a felröppentése nem okozott.
Ami pedig egy képviselő esetleges későbbi köztisztviselői tevékenységét illeti, úgy gondolom, hogy erre rengeteg példa van, és ebben én nem látok semmi kivetnivalót. Az fontos, hogy amikor valaki képviselő, akkor politikus módjára viselkedjen, amikor köztisztviselő, akkor tartózkodjon a politikai megnyilvánulásoktól.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me