HALÁSZ JÁNOS

Full text search

HALÁSZ JÁNOS
HALÁSZ JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót. Államtitkár úr derekasan küzd a miniszter úr helyett, de még az időkeretet sem tudja betartani. (Derültség az ellenzéki padsorokban. - Felzúdulás a kormánypártok soraiban.) Ráadásul szakmai munka helyett politikai akaratot hajtanak végre a minisztériumban, és nem válaszol a kérdéseimre itt a parlamentben. (Közbekiáltás az MSZP soraiból: Leírtad előre!)
A Károlyi-palota Kulturális Központról kérdezem, mégis a Petőfi Irodalmi Múzeum kapcsán magyarázkodik. (Dr. Géczi József Alajos: Te meg Moszkváról beszéltél.) Rendben van, de legalább tegye azt pontosan. Ne vezesse félre az embereket, és ne vezesse félre az Országgyűlést! A Petőfi Irodalmi Múzeum ugyanis most is rendelkezik 11 önálló kiállítóteremmel, összesen 583 négyzetméternyi területtel. Tehát nem felel meg a valóságnak, hogy kiállítási tevékenysége bármilyen hátrányt szenvedett volna.
És nem igaz, hogy a Petőfi Irodalmi Múzeum helyiségigénye sérelmet szenvedett volna a Károlyi Kulturális Központ létrejötte miatt, hiszen számos jegyzőkönyv bizonyítja - olvassa el a minisztériumban őket, tisztelt államtitkár úr -, hogy a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetői már a Horn-kormány idején lemondtak (Felzúdulás a kormánypárti padsorokban: Idő! Idő!) a Károlyi-palota addig még nem használt, azóta felújított szárnyáról. (Közbekiáltások az MSZP padsoraiból.)
Tisztelt Államtitkár Úr! Ami most a minisztériumban folyik (Általános zaj. - Az elnök csenget.) és az ön válasza is elfogadhatatlan. (Nagy zaj a kormánypárti padsorokban. - Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me