DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Ön ebben a kérdésben, amikor idézte az én korábbi parlamenti beszédemet, nagyon inkorrekt módon járt el, de nem szokatlanul. A képviselő úr az idézetet megelőző beszédrészletet és az én korábbi, ezzel kapcsolatos nyilatkozataimat elmulasztotta megnézni. Ugyanis a 20 milliárd forintos összeg egy becsült összeg volt, mert abban az időszakban, amikor ezt kértük a parlamentben, nem állt rendelkezésre pontos számítás.
Ha önök beszélnek egymás között az ellenzéki oldalon, és meg tetszik kérdezni az akkori igazságügy-miniszter asszonyt, aki - hozzáteszem - egyébként nagyon tiszteletre méltó módon végigülte a parlamentben ezt a vitát, és végig aktívan részt vett a törvény módosításában, akkor többek között ez volt az egyik érv, amire hivatkozott, hogy a '95 utáni gázközmű-kötelezettségeknek törvényben akkor azért nem tud eleget tenni az Országgyűlés, mert nem volt valós és megalapozott, önkormányzati igényeken alapuló vagyonfelmérés. Nos tehát, ha ön megpróbálja az akkori állításunkat és a mostanit, nem az ön módján, hanem korrekten összevetni, akkor arra a következtetésre kell jusson, hogy a szocialista önkormányzati politikusok álláspontja ebben a kérdésben konzekvens. Ennek megfelelően abban a határidőben egyébként, amit az akkori ellenzéki fellépés és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége fellépése kényszerített ki az Orbán-kormánytól, hogy jelesül a korábbi törvényben vállaljon törvényes határidőt a '95 utáni kötelezettségek teljesítésére, ebben eredményesek voltunk, ezt sikerült elérni.
Megtörtént a korrekt felmérés, és ennek alapján került be a költségvetési törvénybe, ami bekerült, és le fog zárulni ez a szakasz, e törvényes kötelezettségnek a kormány természetesen eleget tesz. Köszönöm szépen a megtisztelő figyelmüket. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me