LENGYEL ZOLTÁN

Full text search

LENGYEL ZOLTÁN
LENGYEL ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Asszony! Korábban ön a Baloldali Önkormányzati Közösség elnökeként levélben kereste meg azon települések vezetőit, amelyek érintettek az 1993. augusztus 4-e előtt megkezdett, de később befejezett gázberuházásokban. Ezen beruházások nem ritkán a nehéz helyzetben lévő emberek keservesen összekuporgatott pénzéből valósulhattak csak meg. Tudvalévő, hogy az előző szocialista kormány a mostanihoz hasonló görcsös privatizáció során jelentős extraprofittal eladta a gázközművagyont, miközben minden ember veszített az üzleten.
Ismét hálával kell gondolnunk Steindl Imrére, aki oly erősre építette ezen Házat, hogy a szocialisták hazugságaitól nem szakad ránk a mennyezet.
(15.20)
Amikor a polgári kormány megkezdte az igazságtalan helyzet rendezését, ismét feltámadt a szocialisták mélyen alvó igazságérzete, és azt követelték, hogy ezen a 752 helyen is térítse meg azonnal a kormány a fennálló követeléseket. Az előző parlamenti ciklus 211. ülésnapján a miniszter asszony - akkor még képviselőként - a következőket mondta: "Én tudom, hogy sok a húsz milliárd forint. De azt gondolom, hogy azok az érvek, amelyek amellett szólnak, hogy ennek a 752 településnek azt a 20 milliárdnyi összeget a törvény garantálja és biztosítsa, azok vannak olyan fajsúlyúak, hogy ezt komolyan mérlegelje a kormány és támogassa." Ma már tudjuk, miniszter asszony, hogy amit akkor mondott, annak mára a fele sem igaz. Hiszen a szocialista kormány 11 milliárd forintnyi alamizsnát szándékozik juttatni a gázközművet építtető önkormányzatoknak, holott korábban ön 20 milliárd forintot követelt erre a célra.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ismét eljött az igazság pillanata. Ismét tanúi lehetünk annak, hogy a szocialisták azt mondják valamire, hogy több, az embereknek azonban egyre kevesebb jut.
Tisztelt Miniszter Asszony! Mit kíván tenni annak érdekében, hogy a szocialista kormány az ön által korábban megnevezett 20 milliárd forintot költse az említett célra? Várom a válaszát. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me