DR. MEDGYESSY PÉTER

Full text search

DR. MEDGYESSY PÉTER
DR. MEDGYESSY PÉTER miniszterelnök: Elnök Asszony! Köztársasági Elnök Úr! Tisztelt Ház! Mindenekelőtt szeretném megnyugtatni a magyar közvéleményt, nem osztom a Fidesznek azt az álláspontját, hogy csapatokat kell küldeni Irakba, úgyhogy nem fogunk csapatokat küldeni Irakba. (Taps a kormánypárti oldalon.) Ugyanis fel kell tételeznem azt, hogy Simicskó képviselő úr álláspontja - aki a Fidesz biztonságpolitikai szakértője - nem egyéni álláspont, hanem a Fidesz álláspontja.
Természetesen nem haragszom azért, mert a Fidesz álláspontja azonos Thürmer Gyula álláspontjával. (Moraj.) Nem haragszom, csak csodálkozom rajta, hiszen eddig nem ez volt a jellemző. (Taps a kormánypárti oldalon. - Közbeszólások.) Természetesen mindenkinek joga, hogy megtalálja azokat a szellemi partnereket, akikkel hasonló álláspontot képvisel. (Mozgás és zaj az ellenzéki oldalon.) Nos, én azt gondolom, az az álláspont a jó, amit az előző idézet mondott Simicskó képviselő úrtól, csak legfeljebb azon csodálkozhatunk, hogyan lehet, hogy egyszer az egyiket, másszor a másikat képviseli az, aki a Fidesz álláspontját prezentálja.
Kérem szépen, a tíz országból, akik az Európai Unió tagjai lesznek, heten írták alá, hét ország írta alá ezt a levelet. (Németh Zsolt (Fidesz): És a bent lévők közül hány? Öt!) Azt gondolom, ez figyelemre méltó, és érdemes rajta elgondolkodni. Egyébként azt tartalmazza a dokumentum, hogy a Biztonsági Tanács álláspontját megismerve kell a kérdésben végleges álláspontot kialakítani. Csak reménykedni tudok abban, hogy Herényi képviselő úr ezt elolvasta, és ennek tudatában mondta, amit mondott, miután ez teljes mértékben egybevág azzal, amit én képviselek, amit a kormányom képvisel, és ha jól értem, ezek után az MDF is képvisel.
Végül annyit szeretnék mondani, még egyszer hangsúlyozva, hogy hölgyeim és uraim, a békés megoldás - ami mellett vagyunk - egyetlen esélye az, hogy az Egyesült Államok és Európa együttműködjön ebben a kérdésben. Mi ezt támogatjuk.
Köszönöm. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me