DR. MEDGYESSY PÉTER

Full text search

DR. MEDGYESSY PÉTER
DR. MEDGYESSY PÉTER miniszterelnök: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! (Közbeszólások a Fidesz padsoraiból: Frakcióvezető úr!) Amennyi hetet-havat itt összehordott, talán azt is megtehetném, hogy ne válaszoljak (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Jaj!) ezekre, hiszen sem logikai sorrendje nem volt a gondolatmenetének, sem valódi mondanivalója. (Demeter Ervin: Több intellektust!) Mégis azt gondolom, megérdemli talán, miután az ellenzék legerősebb pártjáról van szó, hogy válaszra méltassa a miniszterelnök. (Moraj a Fidesz padsoraiban. - Közbeszólások, taps és füttyszó ugyanonnan: Óh! - Gyűlöletet... - Az elnök megkocogtatja a csengőt.) Lehetséges, hogy tévedtem, képviselő úr - ha így gondolják, természetesen az is elfogadható a számomra. (Közbeszólások a Fidesz padsoraiból: Óh! - Köszönjük szépen.)
Nos, az természetes dolog, hogy az ellenzék szomorú arcot vág mindenhez, semmi nem jó neki és elégedetlen mindennel. (Folyamatos zaj. - Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Bravo!) Én azt hiszem, ha a Fidesz-Magyar Polgári Párt jobbító szándéka akkora lenne, mint amekkora a kritikai érzéke, akkor valószínűleg sok mindenben össze tudtunk volna fogni, és tudtunk volna megoldásokat találni olyan kérdésekben, amelyek nem az elmúlt nyolc-kilenc hónapban (Dr. Őry Csaba: 1200 módosítót szavaztatok le!), adott esetben lehet, hogy nem is az elmúlt négy évben alakultak ki, hanem hosszú idők során. De hát a jobbító szándék helyett látjuk a megjegyzéseket, amelyek, úgy vélem, abból fakadnak, hogy önök a tényeket vagy nem ismerik, vagy nem akarnak velük foglalkozni.
Amit itt elmondott a munkaügyi miniszter úr a foglalkoztatással kapcsolatban, nem érdemel további kiegészítést. (Derültség a Fidesz padsoraiból.) Úgy gondolom, ez valóban megfelel annak a ténynek, amit önök semmibe vesznek. (Az elnök megkocogtatja a csengőt.)
A gazdaság az olyan, képviselő úr, hogy munkahelyek szűnnek meg, és munkahelyek jönnek létre. (Moraj és közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Borsodban is!) Ez a világon mindenütt így van. Lehet, hogy a (Az elnök megkocogtatja a csengőt.) tények olyanok, amiket önök nem szívesen hallgatnak, nem is nagyon szoktak vele szembenézni, de én mégis kénytelen vagyok elismételni: mi azon vagyunk, hogy új munkahelyeket hozzunk létre, hogy visszacsalogassuk azokat a befektetőket, akiket önök elüldöztek az országból... (Felzúdulás a Fidesz padsoraiból. - Közbeszólás ugyanonnan: IBM! - Taps és közbeszólások az MSZP padsoraiból: Így van!), hogy visszaállítsuk a gazdaságpolitika kiszámíthatóságát, visszaállítsuk a megbízhatóságot, a jogbiztonságot, mindazt, amit önök az elmúlt négy évben alig-alig tudtak figyelembe venni. (Közbeszólások a Fidesz padsoraiból, többek között: Vecsési számlagyárvizsgálat, mi?)
Sok mindent sorolt a képviselő úr, egyebek között csak egy példát hadd ragadjak ki, a mozdonyok felülvizsgálatát, a MÁV-nál működő mozdonyok felülvizsgálatát. Kedves Képviselő Úr! Önnek tudnia kell azt, hogy éveken keresztül elmulasztották megvizsgálni ezeket a mozdonyokat. (Folyamatos zaj.) Az önök idején mulasztották el megvizsgálni, és ez a kormány volt az, amelyik tudva és látva ezt a felelősséget (Derültség és közbeszólások a Fidesz padsoraiból.), megtette azokat a lépéseket, ami a közlekedés biztonsága szempontjából (Az elnök megkocogtatja a csengőt.) fontos. (Taps az MSZP padsoraiban.)
Képviselő Úr! Sajnálom, hogy csak ennyivel tudott hozzájárulni ahhoz, hogy az országban jó megoldásokat találjunk. Remélem, hogy a következő megszólalása tartalmaz olyan elgondolásokat is, ami mellé csatlakozni tudunk.
Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me