KOVÁCS LÁSZLÓ

Full text search

KOVÁCS LÁSZLÓ
KOVÁCS LÁSZLÓ külügyminiszter: Nos, ha a Fidesz el akarja oszlatni ezt a rossz látszatot, akkor csatlakozzon azokhoz, akik azzal érvelnek, hogy javulni fognak az életkörülmények (Pokorni Zoltán: Kíváncsiak vagyunk a reakciójára, miniszter úr!), hogy a mezőgazdaság soha olyan támogatást nem kapott korábban, mint amilyen támogatást az Európai Unióban a közös agrárpolitika keretében fog kapni. És mutasson rá arra is, hogy egy 25 országból álló nagy közösségen belül (Pokorni Zoltán: Mi a véleménye az SZDSZ felszólalásáról, miniszter úr?) szabadon utazhatnak, szabadon tanulhatnak, azonos jogokkal, kötelezettségekkel vállalhatnak munkát és alapíthatnak vállalkozást.
Azt gondolom, hogy ez egy tisztességes ajánlat - tisztességes ajánlat, mert részesei lehetnek a sikernek, ami generációk során át meghatározza majd Magyarország jövőjét, míg ellenkező esetben, ha ilyen kétszínű, kétlelkű magatartást tanúsítanak, akkor akaratlanul is a nem szavazatokért fogják vállalni a felelősséget, és ez nem fog használni a Fidesz hazai és nemzetközi megítélésének.
Azt gondolom, tisztelt Fidesz-politikusok, hogy eljött - önök szeretik ezt a kifejezést használni - a nyílt beszéd ideje. Hát ha eljött a nyílt beszéd ideje, akkor kerüljék el a látszatokat, a hamis látszatokat; akkor derüljön ki, hogy csak névazonosságról van szó, amikor a polgári körök vezetője, Orbán Viktor nyilatkozik, és amikor a Fidesz leendő elnöke, Orbán Viktor nyilatkozik: ez két külön személy - az első ellenzi az uniós csatlakozást, a másik pedig támogatja és híve annak.
Azt gondolom, tisztelt Fidesz-politikusok, parlamenti képviselők, hogy önöknek, de főleg az országnak jót tenne, ha feladnák ezt a kettős, álszent magatartást.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me