BIRKÁS TIVADAR

Full text search

BIRKÁS TIVADAR
BIRKÁS TIVADAR (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Urak! Tisztelt Ház! Kevesebb mint négy hónappal ezelőtt még az egész ország területén megtalálható multiplakátokon látható volt az MSZP szlogenje: "Több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak!"
Kevesebb mint három hónappal az önkormányzati választások után Győr szocialista városvezetése bejelenti: négy oktatási intézményt kell bezárnia a városnak, a megmaradó intézmények is csökkentett költségvetéssel működhetnek idén, és leépítésekre kényszerülnek. Mindezek mellett az idén - 1996 óta először - újra több száz millió forint hitel felvételére kényszerül Győr városa.
Az emberekben akaratlanul is felmerül a kérdés: ha tényleg több pénzt kaptak az önkormányzatok, akkor Győrben hova tűnt a pénz? Ha kevesebb pénzt kaptak a települések, hova tűntek a szocialista választási ígéretek? Az ingyen tankönyv és a diákok ingyen utazása helyett a családoknak Győrben azzal kell szembesülniük, hogy gyermekeik iskoláját bezárják, a pedagógusokat és más intézményi dolgozókat elbocsátják, az osztályokat szétdobálják, és az évtizedek óta az oktatás céljait szolgáló épületeket értékesítik.
A polgári kormány idején, amikor a város MSZP-s vezetői melldöngetve hirdették, hogy a kormány bünteti Győrt, sem intézménybezárásokra, sem hitelfelvételre nem került sor, sőt Győr több mint tízmilliárd forint állami támogatást kapott különböző beruházásokra.
Nyilvánvaló az, hogy négy hónappal ezelőtt a Medgyessy-kabinet már tudta: nemhogy több pénze nem lesz az önkormányzatoknak, ellenkezőleg, 2003-ban a települések intézménybezárásokra és leépítésekre kényszerülnek, és pedagógusok válnak munkanélkülivé. Ennek tudatában viszont "A több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak!" szlogen nem volt más, mint a választók megtévesztése, becsapása.
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Pettkó András tapsol.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me