MESTERHÁZY ATTILA

Full text search

MESTERHÁZY ATTILA
MESTERHÁZY ATTILA gyermek-, ifjúsági és sportminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A hitelekkel kapcsolatban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot mint felelős szervet kerestük meg, és kérdeztünk rá arra, hogy mennyien és mekkora összegű hitelt vettek fel ezzel kapcsolatban. Erről pontos tájékoztatást sajnos nem tudtak adni.
A főigazgatóság szorgalmazza egy különálló, ilyen célokat is szolgáló alap létrehozását, mellyel kapcsolatban döntés még nem született. Amíg ez a döntés nem születik meg és ilyen problémákkal szembesülünk, az árvízkárok enyhítésére a kormány tartalékalapjából biztosítható forrás. A minisztérium is a lehetőségekhez képest próbált konkrét lépéseket tenni az árvízkárok enyhítése érdekében, a Nemzeti Sportszövetséggel közösen. Megkértük az országos szakszövetségeket, hogy gyűjtsék be és összegezzék a károkat, majd azt küldjék meg a Nemzeti Sportszövetségnek. A szövetség a minisztériumtól kapott pénzből képzett tartalékalapból 10 millió forintot biztosított a károsultak részére. Ezt a gyorssegélyt az érintettekkel történő személyes konzultációk alapján osztotta szét a Nemzeti Sportszövetség, elnökségének egyhangú döntése szerint. Ennek megfelelően a kajak-kenu szövetség 3 millió, az evezősszövetség 3 millió, a sportlövők szövetsége 1,5 millió, a rögbiszövetség 900 ezer, a teniszszövetség 800 ezer, a kick-box szövetség 500 ezer, a motoros vízisport szövetség pedig 300 ezer forint támogatásban részesült.
A Nemzeti Sportszövetségnél ez a tartalékalap az idén is rendelkezésre áll, amely a minisztérium által nyújtott támogatás 5 százaléka. Ez várhatóan 20-25 millió forint lesz. S ha, ne adj' isten, ismét árvízkárokkal kell szembesülnünk, akkor a Nemzeti Sportszövetségnél ez a tartalékalap lesz a biztosítéka annak, hogy tudjunk gyorssegélyt adni a károsult sportlétesítményeknek.
Köszönöm kérdését és megtisztelő figyelmüket. Kérem válaszom elfogadását. Köszönöm. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me