SIMON GÁBOR

Full text search

SIMON GÁBOR
SIMON GÁBOR (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Államtitkár Úr! Az elmúlt hetek intenzív vitája a magyarországi foglalkoztatáspolitikai helyzetről ráirányította a figyelmet a munka világa ügyeire.
A felfokozott érdeklődésre való tekintettel is kérem az államtitkár úr tájékoztatását az új távmunkahelyek létrehozásának támogatásáról, a 2002 októberében az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium által meghirdetett program eredményeiről, külön tekintettel arra, hogy a Medgyessy-kormány "Esélyt a jövőnek" programja meghatározó eleme volt ezer új távmunkahely kialakítása. Ezen program sikeres lezárulása jelentős lökést adhat további pályázatok kiírásához, s ezen keresztül az európai uniós 5 százalék eléréséhez.
Ez nem kevés; öt éven belül 100 ezer új munkahelyet jelent, egyszerre kínálva esélyt a fogyatékkal élők és a hátrányos helyzetűek munkaerő-piaci integrációjához, munkához juttatásához és a foglalkoztatás modernizációjának támogatásához.
Látván az elmúlt hetek vitáját és az ellenzéki képviselőtársaim kétkedését, kérem, államtitkár úr, szíveskedjék válaszolni a kérdéseimre: milyen eredménnyel zárult az első távmunkapályázat? Van-e jövője a távmunkának Magyarországon? Várom válaszát.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me