ELNÖK (dr. Szájer József)

Full text search

ELNÖK (dr. Szájer József)
ELNÖK (dr. Szájer József): Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő az alapajánlás 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9. és 10. pontjaiban szereplő, valamint a kiegészítő ajánlás 1., 2., 3., 4., 5., 6. és 7. pontjaiban foglalt módosító javaslatokat támogatja. Ezek elfogadása kizárja az ajánlás 1. pontját. A Fidesz képviselőcsoportja a támogatott javaslatok közül külön szavazást kért a kiegészítő ajánlás 1. és 6. pontjairól.
Most a támogatott javaslatokról döntünk, a külön szavazásra kért indítványok kivételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 300 igen szavazattal, 2 nem ellenében elfogadta.
(23.10)
A kiegészítő ajánlás 1. pontjában a költségvetési bizottság a törvényjavaslat tárgyi hatálya alóli újabb kivételt terjeszt elő. Az előterjesztő támogatja, de frakciókérésre külön szavaz az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 195 igen szavazattal, 108 ellenszavazattal elfogadta.
A ajánlás 2. pontjában Dancsó József a 2. §-ban a hitelintézeti törvény 13/A. § (13) bekezdésének elhagyását kezdeményezi, amely az ügyviteli tevékenység bejelentés nélküli szervezésére vonatkozik. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 109 igen szavazattal, 194 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 6. pontjában a költségvetési bizottság az 50. § (4) bekezdésének elhagyására tesz javaslatot, amely a lakástörvény egyik támogatási szabályát módosítaná. Az előterjesztő támogatja, de frakciókérésre külön szavaz az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 200 igen szavazattal, 103 ellenszavazattal elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Ezzel a módosító indítványok szavazásának a végére értünk, a zárószavazásra következő ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me