DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter, a napirendi pont előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A Magyar Köztársaság kormánya és a Horvát Köztársaság kormánya között a két állam területén ideiglenesen tartózkodó személyek visszafogadásáról szóló egyezményt 2001. november 15-én írták alá Zágrábban.
A visszafogadási egyezménynek - ennek is, mint valamennyi visszafogadási egyezménynek - az a célja, hogy az állampolgárok saját hazájukba történő visszajuttatásáról rendelkezzék igazgatásrendészeti eszközökkel. A javaslat az illegális migrációval szembeni európai erőfeszítésekkel is összhangban áll. Az egyezmény megteremti a jogellenesen tartózkodó saját állampolgárok és harmadik ország állampolgárai visszafogadásának jogi feltételeit. A rendelkezések kiterjednek a harmadik ország állampolgárainak hazájukba történő átutazására vagy átszállítására is, ennek feltételeire, valamint az átszállítás megtagadásának lehetséges eseteire is.
Tisztelt Országgyűlés! Tekintettel arra, hogy a hatályos magyar szabályok szerint ezt az Országgyűlés által meg kell erősíteni, és törvénnyel kell kihirdetni, kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy szavazzon, és támogassa az előterjesztést.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me