ELNÖK (dr. Szájer József)

Full text search

ELNÖK (dr. Szájer József)
ELNÖK (dr. Szájer József): Tisztelt Országgyűlés! Kérem foglalják el a helyüket, folytatjuk a munkát.
Tisztelt Országgyűlés! Ismételten, harmadszor is megkíséreljük az egészségügyi szolgáltatókról és az egészségügyi közszolgáltatások szervezéséről szóló törvényjavaslat támogatott módosító javaslatainak a szavazását. Az ezzel kapcsolatos listát a jegyző úr az imént ismertette.
Kérdezem az Országgyűlést, hogy elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat, a külön szavazásra kért indítványok kivételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - A táblán megjelenő eredmény: 193 igen, 0 nem, 0 tartózkodás.)
Tisztelt Országgyűlés! Továbbra sem határozatképes az Országgyűlés. (Nagy zaj.)
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 43. § (1) bekezdése szerint az Országgyűlés akkor határozatképes, ha a képviselőknek több mint a fele jelen van, illetőleg ha az alkotmány vagy más törvény a határozathozatalhoz szükséges létszámot ettől eltérően szabályozza. A meghatározott számú képviselő jelen van.
Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés a támogatott szavazatokat 193 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta. (Taps a kormánypárti oldalon.)
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet. Az ajánlás 1. és ehhez kapcsolódva a 83., 91., 94., 95., 96. és 97. pontjaiban Selmeczi Gabriella és mások azt indítványozzák, hogy az orvosok, gyógyszerészek és más egészségügyi dolgozók jogállásáról e törvény külön fejezete rendelkezzen. A jogállásra vonatkozó szabályokat ennek megfelelően előterjesztik a felsorolt pontokban. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés a módosító javaslatot 80 igen szavazattal, 193 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás 3. pontjában Selmeczi Gabriella és mások a 2. § (1) bekezdés f) pontja c) alpontjának elhagyását javasolják. A rendelkezés szerint fenntartó lehet az alapítványi és a közalapítványi egészségügyi szolgáltató is. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 84 igen szavazattal, 193 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás 4. pontjában Sisák Imre és Csáky András a 3. § (2) bekezdését kívánják módosítani. Ebben azt kezdeményezik, hogy természetes személyeken kívül csak meghatározott szervezeti formában működő jogi személy kaphasson működési engedélyt. Az ajánlás 8. pontjában a 4. § (1) bekezdésének módosításával ezen szervezeti formákat is előterjesztik. Az ajánlás 5. és 9. pontjában Selmeczi Gabriella és mások más intézményeknek kívánják biztosítani a működési engedélyt. A két javaslat alternatív tartalmú.
Először a 4. és az ezzel összefüggő 8. pontokról döntünk. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 94 igen szavazattal, 191 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás 7. pontjában Sisák Imre és Csáky András a 3. § kiegészítésével azt javasolják, hogy az egyházak alanyi jogon legyenek jogosultak az egészségügyi közszolgáltatás nyújtására. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 94 igen szavazattal, 194 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(22.40)
Az ajánlás 10. pontjában Sisák Imre és Csáky András a 4. § (2) bekezdésének elhagyását kezdeményezi. A rendelkezés szerint gyógyintézet csak jogi személyiséggel rendelkező egészségügyi szolgáltató vagy annak szervezeti egysége lehet. Az ajánlás kizárja az ajánlás 11. pontját. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 19 igen szavazattal, 193 ellenszavazattal, 78 tartózkodással nem fogadta el.
Most az ajánlás 11. pontját teszem fel szavazásra Horváthné Stukics Erzsébet és Pálfi István javaslata szerint. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 96 igen szavazattal, 195 ellenszavazat mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 13. pontjában Selmeczi Gabriella és mások a 8. § (2) bekezdését kívánják megváltoztatni. Ez a rendelkezés az egészségügyi szolgáltató tevékenységére utaló rendelkezést tartalmaz. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 98 igen szavazattal, 195 ellenszavazattal nem fogadta el.
Az ajánlás 15. pontjában Sisák Imre és Csáky András a 9. § (1) bekezdés b) pontjának módosítását javasolják. Ez a rendelkezés az egészségügyi közszolgáltatások szervezésének egyik elemét tartalmazza. A javaslat összefügg a 27., 65., 66., 68., 76. és 77. pontokkal, így ezekről együtt döntünk. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 103 igen szavazattal, 193 ellenszavazattal nem fogadta el.
Az ajánlás 16. pontjában Sisák Imre és Csáky András a 9. § (2) bekezdése módosításával, illetve kiegészítésével azt javasolják, hogy az egyházi intézmények alanyi jogon gondoskodhassanak az egészségügyi közszolgáltatás szervezéséről. A javaslat összefügg a 17., 18., 19., 23., 26., 29., 31. és 41. pontokkal, így ezekről együtt döntünk. A szociális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 106 igen szavazattal, 193 ellenszavazattal nem fogadta el.
Az ajánlás 21. pontjában Selmeczi Gabriella és mások a 11. § (3) bekezdésének kiegészítésével azt javasolják, hogy az önkormányzatok által egyeztetett közös szakmai terveket a közgyűléseknek is szükséges legyen jóváhagynia. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 105 igen szavazattal, 193 ellenszavazattal nem fogadta el.
Az ajánlás 22. pontjában Selmeczi Gabriella és mások a 11. § (4) bekezdés kiegészítésével egyeztetési és jóváhagyási feladatot írnak elő az önkormányzatoknak a szakmai programok előkészítésével kapcsolatban. A bizottságok nem támogatják.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 109 igen szavazattal, 192 ellenszavazattal nem fogadta el.
Az ajánlás 24. pontjában Sisák Imre és Csáky András a 11. § (6) bekezdésének elhagyását kezdeményezik, amely a szakmai programokkal kapcsolatos egyeztetési feladatokat ír elő. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 111 igen szavazattal, 193 ellenszavazattal nem fogadta el.
Az ajánlás 28. pontjában Sisák Imre és mások, valamint Selmeczi Gabriella és mások a 12. § (2) bekezdésének elhagyását kezdeményezik. Az alaprendelkezés szerint egyes közalapítványok is állami, önkormányzati egészségügyi szolgáltatónak minősülnek. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 112 igen szavazattal, 193 ellenszavazattal nem fogadta el.
Az ajánlás 32. pontjában Sisák Imre és Csáky András a 14. § (1) bekezdését módosítják. Ez a rendelkezés az egészségügyi szolgáltatók kötelezettségvállalási szabályát tartalmazza. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 114 igen szavazattal, 192 ellenszavazattal nem fogadta el.
Az ajánlás 33. pontjában Selmeczi Gabriella és mások a 14. § (2) bekezdés d) pontjában az egészségügyi ellátási szerződés egyik kötelező tartalmi elemét módosítják. Ezt a javaslatot magában foglalja a második kiegészítő ajánlás 1. pontja, amelyet az előterjesztő is támogat. Először erről az egészségügyi bizottsági javaslatról határozunk, arra figyelemmel, hogy a Fidesz-frakció külön szavazást kért róla. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 303 igen szavazattal, 4 ellenszavazattal elfogadta.
Az ajánlás 34. pontjában Selmeczi Gabriella és mások a 14. § (3) bekezdésének kiegészítésével azt javasolják, hogy az egészségügyi ellátási szerződés egyes szolgáltatásokra is köthető legyen járóbeteg-szakrendelés és fekvőbeteg-ellátás körében. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 113 igen szavazattal, 191 ellenszavazattal, 1 tartózkodással nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 6. pontjában Bóka István a 14. § (3) bekezdésének módosításával azt kezdeményezi, hogy a szolgáltatások összességére ellátási szerződés csak fekvőbeteg-ellátás körében legyen köthető. A bizottságok nem támogatják.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 113 igen szavazattal, 194 ellenszavazattal és tartózkodás nélkül nem fogadta el.
(22.50)
Az ajánlás 35. pontjában Selmeczi Gabriella és mások a 14. §-t új rendelkezéssel egészítik ki, ebben az ellátási szerződés szakember részére történő felajánlásának szabályát terjesztik elő. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 114 igen szavazattal, 192 nem ellenében nem fogadta el.
Az ajánlás 36. pontjában Sisák Imre és Csáky András a 15. § (1) bekezdésének kiegészítésével azt kezdeményezik, hogy az ellátási szerződés megkötésére irányuló pályázathoz az OEP egyetértő nyilatkozata is szükséges legyen. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 19 igen szavazattal, 191 nem ellenében, 93 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 37. pontjában Sisák Imre és Csáky András a 15. § (2) bekezdés c) pontjának elhagyásával a pályázatot véleményezők körét szűkítik. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 114 igen szavazattal, 193 nem ellenében nem fogadta el.
Az ajánlás 38. pontjában Selmeczi Gabriella és mások a 15. § (2) bekezdése módosításával azt javasolják, hogy a pályázat elbírálásához a felsorolt szervezetek jóváhagyására legyen szükség. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 113 igen szavazattal, 193 nem ellenében nem fogadta el.
Az ajánlás 44. pontjában Sisák Imre és Csáky András a 16. §-t új rendelkezéssel egészítenék ki, amelyben az egészségügyi ellátási szerződés megkötésének tilalmára vonatkozó szabályt terjesztenek elő. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 112 igen szavazattal, 194 nem ellenében nem fogadta el.
Az ajánlás 45. pontjában Selmeczi Gabriella és mások a 18. § (2) bekezdése elhagyását indítványozzák. Ez a szabály a gyógyintézet vezetőjére, helyettes vezetőjére vonatkozó rendelkezést tartalmaz. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 113 igen szavazattal, 192 nem ellenében nem fogadta el.
Az ajánlás 48. pontjában Selmeczi Gabriella és mások a 20. § (2) bekezdésének elhagyását javasolják. A rendelkezés az egészségügyi szolgáltató beszámolójára vonatkozó szabályt tartalmaz. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 114 igen szavazattal, 193 nem ellenében nem fogadta el.
Az ajánlás 51. pontjában Selmeczi Gabriella és mások a 24. § (2) bekezdésének kiegészítésével az egészségügyi szolgáltató által végzett ellenőrzés szabályait bővítik. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 114 igen szavazattal, 191 nem ellenében nem fogadta el.
Az ajánlás 54. pontjában Selmeczi Gabriella és mások a 26. § (2) bekezdés a) pontjában a meghatározott felmondási idő előtt történő felmondási lehetőség egyik szabályát módosítják. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 111 igen szavazattal, 194 nem ellenében nem fogadta el.
Az ajánlás 56. pontjában Horváthné Stukics Erzsébet és Pálfi István a 27. § (9) bekezdés más megfogalmazását javasolják, amely a közreműködői szerződés kizárására vonatkozó szabályt tartalmaz. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 113 igen szavazattal, 193 nem ellenében nem fogadta el.
Az ajánlás 60. pontjában Selmeczi Gabriella és mások a 28. §-ban a finanszírozási szerződéskötési tilalom feloldását kezdeményezik. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 114 igen szavazattal, 193 nem ellenében nem fogadta el.
Az ajánlás 63. pontjában Selmeczi Gabriella és mások a 31. § módosítását indítványozzák, amely vagyonértékesítési és részesedési szabályokat tartalmaz. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 114 igen szavazattal, 193 nem ellenében nem fogadta el.
Az ajánlás 69. pontjában Selmeczi Gabriella és mások a 31. § (3) bekezdésében a tőkeemelés szabályát módosítják. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 114 igen szavazattal, 192 nem ellenében nem fogadta el.
Az ajánlás 73. pontjában Selmeczi Gabriella és mások a társasági részesedésszerzés feltételeit egészítik ki. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 112 igen szavazattal, 192 nem ellenében nem fogadta el.
Az ajánlás 74. pontjában Selmeczi Gabriella és mások a 31. §-t új bekezdéssel egészítik ki, ebben a gyógyintézeti dolgozók részére tulajdonrész-szerzési lehetőséget kívánnak biztosítani. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 114 igen szavazattal, 193 nem ellenében nem fogadta el.
Az ajánlás 75. pontjában Selmeczi Gabriella és mások a 31. § (4) bekezdésének kiegészítését kezdeményezik. Lényege: a társasági részesedés átruházásakor a közszolgáltatásért felelős szervnek elővásárlási joga van. Az egészségügyi és a szociális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 113 igen szavazattal, 193 nem ellenében nem fogadta el.
Az ajánlás 78. pontjában Selmeczi Gabriella és mások a 31. § (5) bekezdésének módosításával azt kezdeményezik, hogy a mentés, a vérellátás és a járványügy feladatait szolgáló állami tulajdonú vagyon csak állami vagy önkormányzati tulajdonú közhasznú társaságba legyen bevihető. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 113 igen szavazattal, 191 nem ellenében nem fogadta el.
A második kiegészítő ajánlás 5. pontjában az egészségügyi bizottság új bekezdéssel egészíti ki a 31. §-t, ebben előnyben részesítési szabályt ír elő egyes társaságokra a szakmai tapasztalatok továbbvitele érdekében. Az előterjesztő támogatja, de frakciókérésre külön dönt az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 300 igen szavazattal, 3 nem ellenében elfogadta.
(23.00)
Az ajánlás 81. pontjában Sisák Imre és Csáky András a 32. § (3) bekezdésének kiegészítését kezdeményezik, amely az egészségügyi közszolgáltatást célzó ingatlan áttelepítésének szabályát tartalmazza. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 110 igen szavazattal 192 nem ellenében nem fogadta el.
Az ajánlás 88. pontjában szereplő javaslatot előterjesztői visszavonták. A 2. kiegészítő ajánlás 6. pontjában az egészségügyi bizottság a kormány rendeletalkotási tevékenységét egészítené ki. Az előterjesztő támogatja, de frakciókérésre külön szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 304 igen szavazattal, 2 ellenében elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Ennek a határozathozatalnak a végére értünk. Megkérdezem, hogy van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. (Nincs jelentkező.) Ilyen jelentkezést nem észlelek. A zárószavazásra későbbi ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me