VARGA LÁSZLÓ

Full text search

VARGA LÁSZLÓ
VARGA LÁSZLÓ, a költségvetési és pénzügyi bizottság előadója: Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! A költségvetési és pénzügyi bizottság a rendeltetésének megfelelően a misszió költségvetési, pénzügyi feltételeit tekintette át. A jelen levő kormányzati szakemberek értékelése szerint részvételünknek pénzügyi, költségvetési akadálya nincs. A források két részből teremthetők meg: egyrészt a folyó katonai költségvetésben jelen vannak, illetőleg a kormányzat a pontos időpont megjelölése és a részvétel jelenleg is folyó egyeztetési feltételeinek megismerése után, és függően attól, hogy az idei költségvetési évben hány hónapot terhel ez a folyó költségvetésben, dönt majd az összeg konkrét nagyságrendjéről.
Három lehetőség közül fog eldőlni az anyagiak mértéke. Egyrészről, amennyiben a szállítóeszközök és a teljes kinttartózkodás a magyar felet terheli, ez esetben várhatóan 6,5 milliárd forintba, amennyiben a szállítóeszközöket nemzetközi együttműködés keretében biztosítják, 4,7 milliárd forintba, amennyiben a szállítóeszközöket is és a kiszállítás költségeit is nemzetközi együttműködésben teremtik meg, akkor a mi költségvetésünket terhelő rész 3,8 milliárd forintba kerül.
Mindezekkel együtt újra hangsúlyozom: pénzügyi akadálya a részvételnek nincs, amit a bizottság azzal is kifejezett, hogy 25 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal szemben általános vitára alkalmasnak tartja az előterjesztést. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me