HERÉNYI KÁROLY

Full text search

HERÉNYI KÁROLY
HERÉNYI KÁROLY (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A közgondolkodásban hajlamosak a környezetvédelmet egyedül a zöldek ügyének odarendelni, holott a környezetvédelem ügye mélységesen konzervatív gondolat, hiszen a konzervativizmus lényege úgy átadni valamit, olyan állapotban, megvédve az utókor számára, mint ahogy azt elődeinktől kaptuk. Óriási felelősség ez.
Igaza van Kuncze Gábor frakcióvezető úrnak, hogy az elmúlt 12-13 esztendő nem a sikerek esztendejének sorozata volt, és számos mulasztást követtek el a kormányok, függetlenül attól, hogy milyen politikai ideológia alapján végezték munkájukat. De a törvényi háttér megteremtésén, a feltételek megteremtésén kívül nagyon fontos, és mindnyájunk közös felelőssége egy olyan környezetvédelmi tudat vagy gondolkodás formálása, ami a hétköznapok mindennapja lesz, ami érezteti hatását a családban, érezteti hatását a szűkebb környezetünkben, és érezteti hatását az egész nemzet jövőjét illetően.
(13.20)
Bízom abban, hogy az európai uniós csatlakozáshoz közeledvén sok mindenre orvosság lesz az uniós csatlakozás; azt hiszem, ebbéli tevékenységünkre is, hogy ezt a harmadik évezredet más szemlélettel, más gondolkodásmóddal, a környezetért, a környeztünk iránt érzett sokkal nagyobb és súlyosabb felelősséggel fogjuk megkezdeni és folytatni, és ehhez a Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja minden támogatást és együttműködést meg fog adni. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me