SZABADOS TAMÁS

Full text search

SZABADOS TAMÁS
SZABADOS TAMÁS oktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Mindenekelőtt szeretném elmondani, hogy a privatizációban érdekelt Forrást Rt.-t az ÁPV Rt. felügyeli, és az Oktatási Minisztériumnak és a miniszterének nem volt és nincs is feladata a konstrukcióval kapcsolatban.
Mindazonáltal, mivel a képviselő úr az oktatási minisztert, illetve engem tisztelt meg kérdéseivel, az alábbiakban röviden összefoglalom a kormányzat kérdéssel kapcsolatos álláspontját. A Cartographia Kft. az Országgyűlés által elfogadott privatizációs törvényben foglaltak szerint 2003. január 1-jétől nem tartozik a tartósan állami tulajdonban maradó társaságok körébe, így nem kell állami tulajdonban tartani. Ez a törvényi felhatalmazás adott arra lehetőséget, hogy mintegy húsz társasági részesedés mellett a Cartographia Kft. 90 százalékos üzletrésze is apportálásra kerüljön a Forrás Rt.-be, amely társaság részvényeit a kárpótlásijegy-tulajdonosok szerezhetik meg nyilvános, átlátható, mindenki számára követhető jegyzési eljárásban.
(17.00)
Az oktatási miniszter, illetve a minisztérium a Cartographia Kft. sorsában annyiban érdekelt, hogy továbbra is biztosítva legyen a társaság tevékenységével összefüggésben kiadott oktatási segédletek megfelelő színvonala.
Tekintettel arra, hogy a társaság nyereségesen folytatja tevékenységét, ez a fajta ellátási feladat a jövőben a tulajdonosnak is érdeke.
Nem megalapozott a kiadó társaság előre megfontolt átjátszásáról szóló feltételezés. A Cartographia Kft. jövőbeli sorsának alakulása tiszta piaci döntések mentén, a nyilvánosság kontrollja mellett fog lezajlani. Az előzőekből következően a kormánynak nem áll szándékában valakinek juttatni vagy átjátszani a Cartographia Kft.-t, hanem kizárólag abban érdekelt, hogy transzparens módon kiválasztott jövőbeni magántulajdonosai működtessék tovább a társaságot a korábban megszokott eredményességgel és a közismerten magas színvonalú termékekkel.
Köszönöm. (Szórványos taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me