SELMECZI GABRIELLA

Full text search

SELMECZI GABRIELLA
SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Természetesen nagy örömünkre szolgál, hogy itt van, és válaszol arra a kérdésre, amelyet az alapján teszünk fel önnek, hogy egy bő évvel ezelőtt minden magyar szavazókorú állampolgár kapott öntől egy levelet, amelyben a következők is szerepelnek: “A Magyar Szocialista Párt miniszterelnök-jelöltjeként személyes felelősséget vállalok azért, hogy kormányunk ingyenessé teszi a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a csontritkulás kezelésére szolgáló gyógyszereket. Üres beszéd helyett cselekvésre van szükség.” - írja ön ebben a levélben 2002. március 20-án.
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Az ígéret egyébként jó, hiszen a két betegségcsoport rengeteg embert érint, a kardiovaszkuláris, a szív- és érrendszeri betegségek a halálozásban játszanak szerepet, a csontritkulás pedig a nők életminőségében játszik szerepet. Magyarországon az európai uniós átlaghoz képest háromszor annyi 65 év alatti férfi halt meg szívbetegségben egyébként, mint amint mondtam, az EU-tagországokban.
A miniszterelnök úr, mint mondtam, több mint egy évvel ezelőtt írta ezt a levelet, és az azóta eltelt időben a sajtóban azt olvashattuk, hogy egyfelől az osteoporosis, a csontritkulásos betegségek gyógyszerének ingyenessé tételéről már szó sem esik, a szív- és érrendszeri betegségekről pedig azt lehet hallani, hogy mind a gyógyszerek, mind pedig az ingyenes gyógyszerre jogosult betegek körét drasztikusan csökkenteni szeretnék.
(15.50)
Gyakorlatilag közel egymillió betegről van szó, akik várják ennek az egyébként jó ígéretnek a betartását. Tehát egy éve megalakult az önök kormánya, kérdésem a következő: be kívánja-e tartani ezt az ígéretet, és mikor kívánja betartani?
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me