SZALAI ANNAMÁRIA

Full text search

SZALAI ANNAMÁRIA
SZALAI ANNAMÁRIA (Fidesz): Tisztelt Miniszter Úr! Önök a hatalomra kerülésük óta szisztematikusan megszállták a Magyar Televíziót, felállították azokat az embereket, akik nem szolgáltak mély alázattal önöknek, majd hamarosan beköltöztették a pártkatonáikat, velejükig elfogult embereiket. Havi 1-2 millió forint fizetést adnak a levitézlett sztároknak, több tíz, sőt száz milliót herdálnak el alacsony nézettségű, kormányhozsannát szolgáló műsorokra.
13 millió forintba kerül például mindannyiunknak hétről hétre Friderikusz műsora; 212 milliót kap Juszt; egy műsorra 8 milliót kap a miniszterelnök nevelt lánya, és hasonló a jussa alkalmanként Tornóczky Anita barátainak.
(16.50)
Mindezt tetézi az, hogy az ÁSZ hónapok óta zajló vizsgálata eredményeként büntető feljelentést tesz, mivel úgy ítélte meg, hogy 300 millióval károsították meg a Magyar Televízióban az államot, az adófizetőket; törvénytelenül foglalkoztatnak olyan munkatársakat, akik milliós, de inkább több tízmilliós végkielégítésekkel távoztak, és nem térhettek volna vissza a köztévéhez.
Tudta-e ezt Ragáts úr? Hogyne tudta volna! Amióta - 1997 óta - a tévé gazdasági vezetője, valamennyi szerződést jóváhagyta. Visszavette például azt a tudtával távozott Rudi Zoltán hírigazgatót, akinek menesztése majdnem 28 milliójába került az MTV-nek, az adófizetőknek. Egy minimálbéren foglalkoztatott 45 évi fizetése ez.
A törvénytelenségek sorozatának ezen a pontján önök megálljt parancsolhattak volna, hiszen ismerték az ÁSZ-jelentés tartalmát. Mit tettek e helyett? Mi a jutalma a közpénzek törvénytelenül kinevezett osztogatójának? Ragáts Imrét törvénytelen alelnökből törvénytelen tévéelnökké léptetik elő.
Miniszter Úr! Ön, önök az ÁSZ-jelentéssel a kezükben betlire játszanak. Ez igazi blöff, a felelősség önöket terheli. Azért választották meg Ragáts Imrét elnöknek, mert a törvényességet pártolják? Milyen kivételes képességekkel rendelkezik Ragáts Imre? Ez lenne a szocialista jogbiztonság?!
Köszönöm. (Szórványos taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me