DR. HORVÁTH JÁNOS

Full text search

DR. HORVÁTH JÁNOS
DR. HORVÁTH JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Igen tisztelt Gy. Németh Erzsébet Képviselő Asszony! Bevezető mondata olyan, ami mellett nem mehetek el. Azt tetszett mondani, hogy elmúlt az az idő, amikor a Magyar Országgyűlés azt méregesse, azt nézegesse, hogy a technológiai, technikai, természeti paraméterek, változók, tényezők hogyan is állnak.
Képviselő Asszony! Tisztelt Országgyűlés! A mi dolgunk az, hogy ezért pénzt fizessünk ki, megszavazzuk, elbíráljuk, hogy az adófizetők pénze elköltessék. Most nem érzem annak szükségességét, hogy megtanuljam a geológiát, a technológiát és sok minden mást, azt viszont kötelességem tudni - az adófizetők pénzét elkölteni -, hogy azoknak a szakértőknek az ismeretét megértsem, akik azt mondják, hogy ezt a portékát, ezt a szolgáltatást, ezt a valamit, amikor megvesszük, az megérte azt a beruházást.
Tehát az Országgyűlés felelőssége nem technológiai, de a technológiát érteni kell ahhoz, hogy okosan és ne ostobán döntsük el, hogy a pénzt mire költjük. Ne tessék rossz néven venni, hogy ezt mondom! Talán azért is mondom ezt, mert az elsődleges hivatásom a közgazdaságtan, ott pedig vigyázunk arra, hogy a társadalom tudja, ne csak az üzletember, de a kormányzat, sőt legjobb, ha a polgár is, egyenként, hogy ne történjen olyan költekezés, amit később megbánunk, vagy valaki kimosolyog érte, hogy ez bizony nem ért meg annyit, mint amennyit költöttek rá.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me