DR. PAP JÁNOS

Full text search

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Nem kívánom folytatni, ezt a vitát nem fogom folytatni önnel, képviselő úr. Csak azt gondolom, azért szükséges még egyszer elmondanom, mert nem figyelte, hogy mit mondtam. A mentesített ártér és a hullámtér nem azonos, ahogy ide leírták a törvényjavaslatba, és arra kérem önt, ismét és újra olvassa el. De én fölolvasom önnek, hogy így könnyebb legyen: mentesített ártér a folyók és egyéb vízfolyások melletti olyan területek völgye, amelyek védelmére országos fővédvonalnak minősített árvízvédelmi töltés épült.
Azért nem érdemes ezen tovább vitatkoznunk, képviselő úr, mert a környezetvédelmi bizottság ülésén beismerték, hogy ez hibás, rossz megfogalmazás. Ezen hibás, rossz megfogalmazásra mondtam én azt, hogy ez ugyanazt jelenti, mint ami az a) pontban van. Nem azt mondtam, hogy a hullámtér és a mentesített ártér azonos, hanem a kettő leírása azonos. És ha két leírás azonos, akkor egy fogalommal - ahogy én módosítottam - vigyük tovább.
Ezért mondtam, hogy vissza fogom vonni a módosító indítványomat, ha külön szeretnénk megjelölni a hullámteret és a mentesített árteret, akkor valóban egzakt módon meg kell fogalmazni, és akkor külön szerepel. Tehát azt hiszem, képviselő úr, akkor járunk el helyesen és jól, ha arra figyelünk, ami itt le van írva, és nem arra, hogy ez a fogalom egyébként mit jelent. Mert nem ez az első törvény, hogy tudjuk, hogy mit jelent a fogalom, tudjuk, hogy hogyan kell használni, csak éppen az, aki a törvényben ezt leírta, beemelte normaszövegbe, az teljesen más tartalmat adott neki.
Én ez ellen a tartalom ellen küzdöttem, és nagyon szépen kérem, hogy ne mondja el újra, hogy más a mentesített ártér és más a hullámtér, mert higgye el nekem, nagyon jól tudom, hogy mit jelent a hullámtér. De azt is elmondom önnek, hogy egyébként a szakma a gyakorlatban a mentesített árteret mentett oldali résznek nevezi és nem mentesített ártérnek, mert az ártér másra foglalt fogalom. Tehát szerencsésebb lenne egyébként mentett oldalnak hívni.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me