FARKAS IMRE

Full text search

FARKAS IMRE
FARKAS IMRE (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Pap János képviselő úr újra előhozta azokat a fogalmakat, amelyekről sokat vitatkoztunk az Országos Területrendezési Terv kapcsán. Akkor is megbeszéltük, hogy ezek a fogalmak nem teljesen szabadok a logika szabályai szerint, hanem mai törvények és más jogszabályok ezeket a fogalmakat meghatározzák.
Ezért most örömmel hallottam, amit a képviselő úr mondott, hogy a bizottsági ülés alapján néhány módosító javaslatát visszavonta, hiszen bizonyos körökben, amit a nyílt ártérnél, mentesített ártérnél megfogalmazott, az semmiképpen nem felel meg a mai jogszabályoknak.
Megmondom őszintén, a magam részéről egy kicsit a problémát ott is látom, hogy a kormányzat, az előterjesztő megfogalmazza az indoklásban, hogy ezeknél a definícióknál, fogalmaknál a korábbi jogszabályra kíván alapozni, ugyanakkor ezek a fogalmak attól egy kicsit eltérnek.
Azt javaslom tehát, hogy vissza kellene térni, és olyan irányba módosítani az előterjesztést módosító javaslatokkal, amelyik végeredményben a vízgazdálkodásról szóló törvényben, a vizek kártételei elleni védekezésre vonatkozó 232/1996-os kormányrendeletben és a 10/1997-es KVM-rendeletben határoz meg definíciókat.
Ugyancsak nem értek egyet azzal, amit Pap képviselő úr mond, hogy a fokozottan veszélyeztetett területeket próbálja elhatározni, hiszen a fokozottan veszélyeztetett terület éppen az, amit ő az a) pontban is megemlít, ugyanakkor a nyílt ártér nem feltétlenül fokozottan veszélyeztetett (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.), ennek egészen más kritériumai vannak. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me