DR. HORVÁTH BALÁZS

Full text search

DR. HORVÁTH BALÁZS
DR. HORVÁTH BALÁZS, az MDF képviselőcsoportja részéről: Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Magyar Demokrata Fórum országgyűlési képviselőcsoportja a törvényjavaslatot támogatja, és önöknek is támogatásra ajánlja. E tartalmilag két törvényjavaslattal egyetértünk, jónak is tartjuk, jónak is tartom. Ritka eset, de most nem osztom, hanem szorzom az SZDSZ képviselőinek az álláspontját; nem is ezekkel van gondom.
Alapvető gondom, hiszen állandóan a jogharmonizációról beszélünk, a belső jog harmonizációja. Körülbelül három héttel ezelőtt tárgyaltuk a közúti nyilvántartásról szóló törvénycsomagot, és ott a szocialista és szabad demokrata képviselők, elutasítva a Fórum módosító indítványát, szép példás rendben megadták a lehetőségét gazdasági társaságoknak ahhoz, hogy személyes adatokhoz hozzájussanak. Roppant érdekes lesz, előre megjósolhatom önöknek: az adatvédelmi ombudsman első dolga az lesz, hogy kifogásolja az önök által megszavazott törvényt, ha ez módosítás nélkül átmegy, már csak ezen törvényjavaslat alapján is. Ugyanis az a törvény, amelyet önök megszavaztak, végrehajthatatlan, ha ezt a most tárgyalt törvényjavaslatot így elfogadjuk. És én nagyon remélem, hogy el fogjuk fogadni.
A fentiekből következően kormányzati feladat az anyagi fedezetet a költségvetésből biztosítani az ombudsman csoportja részére. Kénytelen vagyok azt mondani, hogy azzal is egyetértek az SZDSZ által előadottakra ráépülve, hogy itt alapvető feladat az állampolgárok jogi ismereteinek és főleg a polgári önbizalomnak az erősítése.
A fentiekből következően kérem a kormányt arra, hogy a jövőben a belső jogrendszeri harmonizációra is figyeljen, és itt a közúti nyilvántartással kapcsolatos törvény elfuserált, elrontott módosítására gondolok. Sajnálom, hogy e törvényjavaslat elfogadására csak most a közeljövőben… (Dr. Hankó Faragó Miklós közbeszólására:) Tudom, hogy nem az igazságügyi tárca csinálta, a másik törvényjavaslatra gondolok. Mondom, azt sajnálom, hogy csak most kerül sor arra, hogy megtárgyaljuk és elfogadjuk, hiszen óriási valószínűséggel nem követte volna el, nem csúszott volna be ez a lapszus, hogy így mondjam, a pénzügyminiszter részéről, hogy bele akar nyúlni az adó nyilvántartásába, ha ezt a törvényt hamarabb elfogadjuk.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me