DR. MÉZES ÉVA

Full text search

DR. MÉZES ÉVA
DR. MÉZES ÉVA (SZDSZ): Köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! A múlt év második felétől örvendetesen gyarapodott az autópálya-hálózat: az M3-as új szakasza mellett az M7-es felújítása is befejeződött, jelenleg is több szakaszon van folyamatban vagy kezdődik hamarosan az autópálya-építés.
Az autópályákra vonatkozó rendeletek is számos kedvező, a gépjármű-tulajdonosokat előnyösen érintő változást hoztak, így jelentősen nőtt azok aránya, akik az olcsóbb, D1-es díjkategóriába kerültek. A havi matrica gördülő rendszere lehetővé teszi, hogy a hónap bármely napjától számított 30 napig lehessen közlekedni vele, a hétnapos matrica tíznapossá bővítése pedig már két hétvégén is lehetővé teszi a használatát. Mindezek a változások vitathatatlanul kedvezően érintették az autópályák használóit, és egyre többeket ösztönöznek arra, hogy igénybe vegyék a kényelmesebb és biztonságosabb autópálya-hálózatot.
Ugyanakkor az utóbbi időben egyre szélesebb körben mutatkozott igény egy rövidebb ideig igénybe vehető olcsóbb matrica bevezetésére is. A siófoki szabad demokraták és Kuncze Gábor, a szabad demokraták elnöke konstruktív javaslatokkal is álltak elő. A tárca elképzelése szerint erre kínál megoldást a négynapos matrica.
Kérdezem az államtitkár urat, hogy mikortól lesz használható az új matrica. Kik vehetik majd igénybe? Megelégedéssel fogadják-e majd az új konstrukciót az autópályák menti településeken élők? Várom válaszát.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me