KISS PÉTER

Full text search

KISS PÉTER
KISS PÉTER, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Ez az a műfaj, amikor a válaszadó többnyire csak a címmel ismerkedhet meg. Az ön kérdésfelvetésének az a címe, hogy: Üres szavak.
Én végiggondoltam a Fidesz-kormány időszakát, mert nyilván arra asszociáltam, a kérdése címéből nem tudván az eredeti kérdése tartalmát, hogy mi mindenre kell készülnöm a válasz kapcsán, hiszen üres szavak jellemezték a megelőző időszakot, mint ahogy most az ön kérdését is.
Ha azt kérdezi, hogy azzal az 1500 milliárd forinttal, amit Magyarország számára az európai csatlakozás mint esélyt jelenthet, lehet-e az egészségügy állapotát javítani, akkor azt mondom, hogy igen, sőt az emberi erőforrás fejlesztése és az infrastruktúra-fejlesztés is arról szól, hogy mindenki európai szolgáltatásokat kapjon.
Ha azt kérdezi, hogy sikeresnek tartjuk-e a kampányt, azt a négypárti kampányt, amelyet itt a parlamentben önökkel közösen alakítottunk ki, akkor azt kell mondjam, szintén eredményesnek, sikeresnek tartom, így értékeltük, mert magas támogatottságot kapott Magyarországon az európai csatlakozás - joggal. És ha ön is emlékszik rá, a szavazás másnapján az embereknek már több mint 70 százaléka úgy emlékezett, hogy részt vett a szavazáson - egyébként joggal -, hiszen a véleménye támogató volt.
Ön is tudja, hogy a valóságos elemzések, ez egyébként az újságokban nyilvánosságot kapott, azzal magyarázták a várakozásokhoz képest valójában alacsony részvételt, hogy az emberek eldöntöttnek tekintették a kérdést. Több mint 60 százalékuk úgy ítélte meg, hogy a részvételük nélkül is igent fog mondani az ország - ez így helyes, és ez részben természetesen a kampány eredménye is, az önök munkáját is dicséri, és természetesen az Európai Uniós Kommunikációs Közalapítványét is. Ilyen értelemben, azt hiszem, a pénz jó helyre került, Magyarország számára 1200-1500 milliárdos pénzügyi esélyt jelent, tehát sok lélegeztetőgépet, a fellélegzés lehetőségét adja meg mindannyiunk számára.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me