DR. CSÁKY ANDRÁS

Full text search

DR. CSÁKY ANDRÁS
DR. CSÁKY ANDRÁS (MDF): Köszönöm szépen. Amit Vojnik képviselő asszony mondott, az így van. Lehet, hogy az ÁSZ hivatalból nem ismerhette meg, de gondolom, itt azért mindannyian tudnánk konkrét példákat mondani erre a - visszaélésre? Nem tudom; nem hiszem, hogy visszaélés, hiszen a finanszírozási anomáliákra mutat egy ilyen, az OEP-finanszírozáson felüli finanszírozási kérdés, legfeljebb az ÁSZ-nak ezentúl lehetősége lesz ránéznie azokra a szerződésekre. De ez még nem jelenti azt, hogy azokat a szerződéseket bárki annullálni tudja, nem jelenti azt, hogy azon szerződések alapján, mondjuk, az OEP - mert a törvény erre nem ad lehetőséget - azt mondja, hogy azt a közintézményt, gyógyintézetet a finanszírozás az ellátási körből kizárja. Tehát a problémára ez nem ad megoldást.
Ezek a botrányok majd szélesebb körben fognak napvilágot látni, nemcsak szűk szakmai körökben, erről szól az egész. De mondom, majd meglátjuk az egészet. Úgyhogy ez alapvetően nem oldja meg a problémát.
Változatlanul kapcsolódva Gógl képviselő úr, miniszter úr nagyon plasztikusan elmondott támogatásához, tényleg gondoljuk végig azt, hogy rá szabad-e engedni ezt a piacra akkor, amikor Európában egyre dagadnak ezek a botrányok. Miért engedjük ezt meg? Miért tesszük szabaddá a terepet? Ne engedjük be a gyógyszergyártókat és az orvosiműszer-gyártókat a magyar közfinanszírozott egészségügyi ellátásba! Ezt gondolják végig! (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me