DR. DANCSÓ JÓZSEF

Full text search

DR. DANCSÓ JÓZSEF
DR. DANCSÓ JÓZSEF (Fidesz): Ismételten köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselő-társaim! Megítélésünk szerint a hitelintézeti törvénnyel kapcsolatban majdnem hasonló dolgokat lehet elmondani, mint a tőkepiaci törvénnyel kapcsolatban.
Az ajánlásban foglalt 2. számú módosító javaslathoz szeretnék először hozzászólni, amely a nevem alatt fut, s amelynek az a lényege, hogy a felügyelethez történő bejelentés nélkül ne lehessen kiszervezni ügyviteli tevékenységet sem. Úgy ítéljük meg, hogy ez a tevékenység, bár talán látszólagosan kevésbé jelentős egy-egy pénzügyi intézmény esetében, azért tartalmazhat olyan adatvédelmi kérdéseket, tartalmazhat olyan, banktitok körébe tartozó esetleges információkat, amelyekről célszerű, ha mindenképpen értesül a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, ezért gondossággal kell eljárni a tekintetben, hogy milyen tevékenységet is engedünk bejelentés nélkül kiszervezni. Nyilván nem a felesleges bürokrácia előidézéséről van itt szó, hanem arról, hogy azokat a titokkezelés körébe tartozó információkat mindenképpen célszerű nyomon követni, amelyek egy-egy pénzügyi intézmény esetében keletkeznek. Ezért úgy ítéljük meg, mindenképpen célszerű az, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete felé bejelentésre kerüljenek ezek a kiszervezés alá eső tevékenységek.
A másik ilyen módosító az 1. pont alatt lévő, Gőgös Zoltán képviselőtársam által benyújtott javaslat, amely elég érdekes összefüggéseket próbál feszegetni. De nem is ezzel van a gond, hanem azzal, hogy megítélésünk szerint ez az 1. pontban megfogalmazott módosítás házszabályellenes, hiszen olyan törvényi passzushoz kapcsolódik, nevezetesen a hitelintézetekről szóló törvény 2. §-ához, amely az eredeti törvényjavaslatban nem lett megnyitva. Ennélfogva - a Házszabály is kimondja - ehhez módosító indítványokat nem lehet becsatolni. Ezért szeretném felhívni a tisztelt előterjesztő figyelmét, hogy ez a módosító javaslat így nem állja meg a helyét, megítélésünk szerint, mivel házszabályellenes, ezért visszavonásra kell hogy kerüljön, és nem lehet róla szavazni.
(19.20)
Én bízom benne, hogy ezeket a kiegészítéseket figyelembe véve támogatásra méltónak találjuk majd a törvényjavaslatot, és ebben bízom az államtitkár úr együttműködésében is.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me