DR. PAPCSÁK FERENC

Full text search

DR. PAPCSÁK FERENC
DR. PAPCSÁK FERENC (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A Gőgös Zoltán által előterjesztett indítványhoz szeretnék én is hozzászólni. Azt gondolom, csak megerősíthetem az előttem felszólaló képviselőtársam indokolását, miszerint ez házszabályellenes. Tehát a benyújtott tervezetben ezt a szakaszhelyet nem nyitottuk meg, nem nyitotta meg az előterjesztő, éppen ezért ide módosító indítványt előterjeszteni nem lehet. Abban az esetben, ha fenntartaná, akkor két ponton mindenképpen meg kell támadjam ezt a rendelkezést.
Az egyik: még a korábbi szabályozás szerint az Országos Mikrohitel Alap tekintetében a jogalkotó magát a Mikrohitel Alapot minősítette, ezzel kapcsolatosan hozott rendelkezést, és vette ki a hitelintézeti törvény hatálya alól. A módosító indítvány arra irányul, hogy egy személyi kört mentesítsen a hitelintézeti törvény hatálya alól, tehát olyan szervezeteket, alapítványokat ruházna fel hitelintézeti tevékenységgel kapcsolatos jogosultsággal, amelyeknél a feltételek nincsenek megteremtve, illetve maguknak a törvényi feltételeknek ezek a szervezetek nyilvánvalóan nem felelnek meg.
A másik, ami nagyon fontos, meg kell említenem, hogy az Országos Mikrohitel Alap felállításakor létrejött egy nemzetközi szerződés, egy memorandum of understanding, amit mindenképpen módosítani szükséges, mert egy nemzetközi szerződésben lett ennek az alapnak a kezelése rendezve, és addig, ameddig ez a szerződés nincs módosítva, ez a szabály sem léphetne életbe.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me