DR. MÁTRAI MÁRTA

Full text search

DR. MÁTRAI MÁRTA
DR. MÁTRAI MÁRTA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Én is Jauernik képviselő úrhoz szólok, hiszen az előző felszólalásomhoz szólt hozzá, és arra szeretném megkérni képviselő urat, hogy beszéljen a polgármesterekkel.
Úgy látszik, hogy nem sokszor fordul meg olyan körökben, ahol a polgármesterek jelen vannak, hiszen azt mondtam, hogy tisztes fizetést kaptak a köztisztviselők, közalkalmazottak.
(19.00)
Nagyon helyes, képviselő úr, de nem hiszem, hogy ezt az önök zászlajára kellene írni, hiszen ez futotta abból a 320 milliárd forintból, amelyet a polgári kormány gazdaságpolitikája tett lehetővé. Ez tényleg nem semmi, hogy az ön szavával éljek.
A felülről nyitott kassza, tulajdonképpen amit az önkormányzatok felé elmondtak, számomra egy szemfényvesztés. Miért kell felülről nyitott kasszáról beszélni akkor, hogy ha szükség van rá, ez a kassza feltölthető; akkor miért nem lehet megadni az önkormányzatoknak eleve azt a lehetőséget, hogy a pénzükhöz hozzájussanak? Miért kell olyan pályázati feltételeket teremteni, amelyeknek szinte egyetlen önkormányzat sem képes megfelelni? Eleve vesztes helyzetből indulnak, és tulajdonképpen megalázó helyzetbe kerülnek, a kormány olyan pályázatot írt ki. Ezt minden polgármester tudja, képviselő úr, tessék megkérdezni tőlük. Így elhiszem, hogy elég lesz a pénz, amire olyan büszke a belügyminiszter asszony.
Azt mondta ön, hogy négy évre ígértek. Négy évre ígértek? Csak ezt elfelejtették a kampányban elmondani! Nagyon sajnálatosnak tartom.
Takarékossági programot hirdetett meg a miniszterelnök úr, erre szeretném felhívni az önök figyelmét, nem is olyan régen, a napokban jelent meg a sajtóban. Ha ezt a takarékossági programot be kell tartania az országnak, akkor megkérdezem öntől: miből lesznek munkahelyek? Miből lesz újabb köztisztviselői, közalkalmazotti bérrendezés? Miből lesz minimálbér-növelés? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Miből lesz családtámogatás? Miből lesz nyugdíjemelés, képviselő úr? Erre várják az országban az emberek a választ.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me