MOLNÁR ALBERT

Full text search

MOLNÁR ALBERT
MOLNÁR ALBERT (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Kedves Képviselőtársaim! Az imént belém szorult még néhány gondolat, azt szeretném elmondani. Amikor a tőkéről beszélünk és arról, hogy ebben az országban milyen befektetők vannak, és talán jobb ez a szó valóban, és időnként megjelenik, hogy milyen káros, ha a külföldi befektető megjelenik - de milyen káros az, amikor elmegy. Én székesfehérvári vagyok, és tudom, hogy 3 ezer családot keserített meg, amikor az IBM elment, tehát azt gondolom, hogy erről lehet vitatkozni, lehet érzelmeket kelteni, de amikor nincs munkahely, annál nincs súlyosabb kérdés a társadalomban.
Amikor Horváth Jánostól azt kérdezték a kanadaiak, hogy hogyan fognak majd Magyarországgal együttműködni, nekem nagyon egyszerű erre a válasz. Az észak-amerikai gazdasági övezet vagy Ázsia, vagy az Európai Unió a világkereskedelem döntő részét egymással bonyolítja le.
Egyszerűen azt kell mondani a kanadaiaknak, hogy úgy kell majd Magyarországgal kereskedni, ahogy ezt Németországgal, Franciaországgal vagy akár Nagy-Britanniával teszik, és akkor nem leszünk messze a valóságtól. Egyszerűen Magyarország ennek a nagy folyamnak lesz a része, és ugyanúgy abba a 150 országba is Németország, Franciaország és az Amerikai Egyesült Államok exportál a legtöbbet.
Mi is kövessük az ő példájukat! Semmivel sem leszünk rosszabb helyzetben, sőt, jelentősen jobb helyzetben leszünk, ha uniós tagként fogunk külkereskedni.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me