DR. DÁVID GYULA

Full text search

DR. DÁVID GYULA
DR. DÁVID GYULA (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az előterjesztő képviselőtársam részletesen elmondta azokat az indokokat, amelyek ennek a két jogszabálynak az előterjesztéséhez vezettek. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy megosszam önökkel azt az örömet, hogy végül egy olyan együttműködés vége felé közeledünk, ahol nem a vita, hanem az együttműködés jelentette a zsinórmértéket. Nagyon bízom abban, hogy a Házban egyre inkább ez lesz a tárgyalási stílus, és mindenki valóban a kialakításra kerülő jogszabály jobbításán fog dolgozni.
Röviden szeretnék reagálni egy-két itt elhangzott felvetésre. Elsősorban a Számvevőszéknek szeretném megköszönni azt az odaadó munkát, amellyel értékelte és részletesen feldolgozta a javaslatot. Az eddigi felkészülés során áttekintettük, megpróbáltuk beépíteni mindazt, amit beépítésre tartottunk lehetségesnek. Volt, amiben fenntartottuk az álláspontunkat.
A számvevőszéki ellenőrzéssel kapcsolatban szeretném elmondani, hogy a jogszabály lehetővé teszi a Számvevőszék számára, hogy mindazokban a kérdésekben, amelyek az adójog vagy a társadalombiztosítási jog keretébe tartoznak, vizsgálatot folytasson, ennek a megfelelő tárgyi és személyi feltételeit kell biztosítani.
Szeretném elmondani, hogy ez a két jogszabály nem érinti az egyéb közhasznú alapítványok tevékenységét. Sőt, azt gondolom, a politikában egyre nagyobb szükség lesz arra, hogy minél magasabban képzett és minél magasabb kulturáltságú politikusok jelenhessenek meg az ország házában és a politikai pártok tevékenységében. Ez csak a támogatásnak egy, reményeim szerint egyre inkább átláthatóbb és ellenőrizhetőbb formája.
Annyi kiegészítést szeretnék még elmondani tájékoztatásként a képviselőtársaimnak, hogy az országgyűlési frakciók nevében a módosításra előterjesztett javaslatok között a frakcióvezető útján történik majd a jelölés.
Egységes akarat nyilvánult meg az eddigi tevékenységben. Szeretném mindazoknak a szakmai segítségét is megköszönni, akik a törvény szövegszerű előkészítésében vettek részt, és amennyiben további módosító indítványok lesznek, azok megtárgyalására készek vagyunk mindannyian.
Köszönöm a figyelmüket, köszönöm a szót.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me