DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! Valóban, 2002. május 9-én az eddigi legtragikusabb és legkegyetlenebb vérengzésre került sor az Erste Bank móri fiókjában végrehajtott támadás során. A bűncselekmény felfedezését követően a rendőrség megkezdte a nyomozást, amelyben az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága szinte teljes személyi állományán kívül az ország valamennyi rendőri szerve kivette a részét.
A tragédiát követő harmadik hónapban, 2002. július 22-én került sor a bűncselekmény elkövetésével alaposan gyanúsítható Kaiser Ede és Hajdú László, egyaránt 27 éves, büntetett előéletű személyek elfogására és kihallgatásukra. A nyomozók által feltárt és az alapos gyanút alátámasztó bizonyítékokat a Fővárosi Főügyészség és a Budai Központi Kerületi Bíróság is megalapozottnak találta, ezért a bíróság a gyanúsítottak előzetes letartóztatását rendelte el. Amint a híradásokból is ismert, a kiterjedt nyomozás során a rendőrség a gyanúsítottakkal szemben nemcsak a móri rablótámadás elkövetését, hanem számos, különösen nagy kárt okozó betöréses lopás, rablás, fegyveres rablás, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének a kísérletét is felderítette. Az eddig feltárt 19 súlyos, vagyon elleni bűncselekmény ügyében, amelyekben Kaiser Edén és Hajdú Lászlón kívül további hét, előzetes letartóztatásban levő bűntársuk is gyanúsítottként szerepel, a nyomozás rövid időn belül befejeződik.
A móri Erste Bankban elkövetett bűncselekményre vonatkozóan a nyomozók már eddig is számos olyan bizonyítékot szereztek be, amelyek Kaiser Ede és Hajdú László bűnösségét igazolják. Ezek között egyaránt találhatók személyi, szakértői és tárgyi bizonyítékok. A nyomozó hatóságok a kegyetlen rablótámadás vizsgálatával együtt kezelik a Kaiser Ede és Hajdú László által elkövetett másik öt rablás és emberölés bűntettének kísérlete ügyében folyó nyomozást is. A gyanúsított-társak vallomásai, valamint egyéb forrásokból beszerzett bizonyítékok alapján az eddig felderítetteken kívül még további súlyos, erőszakos fegyveres bűncselekmények feltárása van folyamatban. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
A következő egy percben még elmondok néhány dolgot. Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me