KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR (SZDSZ): Ez az, ami miatt, tisztelt képviselőtársaim, számomra az egész gyanús, őszintén szólva (Közbeszólások a Fidesz soraiból.), mert megint az ember a politika keze nyomát érzi a háttérben. Ugyanúgy, mint amikor megzavarták a Szabad Demokraták Szövetsége megemlékezését október 23-án a temetőben, most ugyanaz történik itt a parlamentben is, és ez az a minta, amit átvesznek mások, és nem engedik egy fontos kérdésben az indulatoktól mentes vita lebonyolítását. Ez az, képviselőtársaim, amiért a vita lebonyolítása érdekében a politikának fel kellene lépnie, vitassuk meg ezt a kérdést higgadtan.
Ugyanakkor azonban én pedig azt látom, hogy a jobboldal vagy a szélsőjobboldal egyre inkább abba az irányba tereli az eseményeket (Közbeszólások a Fidesz soraiból.), hogy már semmiről semmilyen véleményt ne lehessen mondani, mert egyszerűen nem képesek elfogadni vagy befogadni másoknak a sajátjuktól eltérő véleményét. Ez még hagyján, de hallani sem bírják, hanem mindent elkövetnek annak érdekében (Folyamatos közbeszólások a Fidesz soraiból. - Az elnök csenget.), hogy másokba belefojtsák a szót. Ez történt a tegnapi napon, és ez történt korábban is, mi meg azért emeljük fel a szót, és azért hívjuk fel erre a figyelmet, hogy nem mehetnek ebbe az irányba Magyarországon az események, mert akkor a vitákat az utcán bebugyolált sodrófával, ahogy a Vasárnapi újság tegnap felszólította a híveit, fogjuk lefolytatni a magyar demokrácia csúfságára, és ezt nem lehet megengedni.
Végül, még egy mondatot engedjenek meg, képviselőtársaim: át kell tekinteni a demonstrációk és ellendemonstrációk engedélyezésének rendjét is, mert az egy hiba a rendőrség részéről, ami tegnap a téren történt, mert végül nem tudták kézben tartani az eseményeket (Az elnök jelzi az idő leteltét.), ennek a tanulságait is le kell vonni, és a jövőben lehetőség szerint a szabályozást átalakítani.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me